Kalkkunankoipi-confit, omenakanelikastike, lanttu"tatin" - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kalkkunankoipi-confit, omenakanelikastike, lanttu"tatin"

Tämä herkku on kaiken vaivan arvoinen: kalkkunankoipi-confit, omenakanelikastike ja lanttu"tatin".

19.12.2002 17:35

Ainekset

  • 4 kpl

    pientä kalkkunankoipea

  • 5 dl

    ankanrasvaa (tai 300 g voita ja 5 dl kanalientä)

  • <b>Marinadi:</b>

  • 6 rkl

    merisuola

  • 1 pnt

    timjamia

  • 6 kpl

    laakerinlehteä

  • 1 tl

    mustapippuria

  • 2 kpl

    appelsiinin kuorta

  • <b>Omena-kanelikastike:</b>

  • 50 g

    voita

  • 2 kpl

    laakerinlehteä

  • 1 l

    kanalientä

  • 9 kpl

    hapanta omenaa

  • 3 kpl

    salottisipulia

  • 2 kpl

    kanelitankoa

  • 8 cl

    calvadosta

  • 1 dl

    omenaetikkaa

  • 1 tl

    valkopippuria

  • <b>Lanttu-sipuli&quot;tatin&quot;:</b>

  • 1/2 pkt

    voitaikinaa

  • 1/2 kpl

    lanttua

  • 4 kpl

    kuorellista salottisipulia

  • 100 g

    voita

  • 3 rkl

    sokeria

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 3 rkl

    hunaja-omenaetikkaa

  • 2 rkl

    timjamia

  • 1 rkl

    rosmariinia

  • 1/2 kg

    karkeaa merisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Poista kalkkunan koivista reisiluu. Sekoita mausteet morttelissa, hiero koipiin ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli. Puhdista marinadista. Lado keraamiseen tai emaloituun uunivuokaan. Laita uuniin 220 asteeseen noin 12-15 minuutiksi kunnes koivet ovat vähän ruskistuneet. Lisää kuuma ankanrasva koipien päälle ja hauduta noin 2 tuntia. Nosta koivet pois rasvasta, jäähdytä. Lämmitä uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia tarjoiltaessa.

  2. Omena-kanelikastike: Paahda kuoritut sipulit tummiksi pannulla. Kuori 3 omenaa. Laita sipulit kattilaan kuumenemaan, lisää etikka ja kanaliemi, kanelitangot. Kiehauta ja lisää omenat, hauduta kunnes omenat ovat kypsiä. Siivilöi. Laita kiehumaan ja lisää toiset kolme omenaa ja keitä kypsiksi. Siivilöi. Kuori loput omenat, kuutio ja liekitä calvadoksella, kaada liemi päälle ja keitä noin 10 minuuttia. Suurusta kevyesti maizena-vesiseoksella.

  3. Lanttu-sipuli &quot;tatin&quot;: Kuori lanttu ja kuutioi noin 2 x 2 cm kuutioksi. Hautaa salottisipulit kuorineen suolaan ja laita uuniin 175 asteeseen ja paista, kunnes sipulit ovat kypsiä. Jäähdytä ja kuori. Paista lanttukuutiot miedolla lämmöllä voissa, lisää puolitetut sipulit ja sokeri, lisää hienonnetut yrtit, mausteet ja etikka. Laita lantut ja sipulit piirakkavuokaan ja leivo voitaikina päälle, voitele kansi munalla ja paista uunissa 185 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa ja leikkaa paloiksi, päälle voit valuttaa vuolukermaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit