Kaalinlehteen leivottua turskaa, lämmintä "rosollia" ja vaniljavoikastike - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kaalinlehteen leivottua turskaa, lämmintä "rosollia" ja vaniljavoikastike

Kaaliin kääritty turska tarjoillaan rosollin ja vaniljavoikastikkeen kera.

19.12.2002 17:50

Ainekset

  • 600 g

    turskan seläkettä

  • 1 kpl

    valkokaalia

  • 250 g

    herkkusieniä

  • 50 g

    pekonia

  • 1-2 kpl

    salottisipulia

  • 2 rkl

    hienonnettua ruohosipulia

  • valkopippuria

  • suolaa

  • sokeria

  • 100 g

    voita

  • <b>Lämmin rosolli:</b>

  • 1 kpl

    punajuuri

  • 1 kpl

    porkkana

  • 2 kpl

    perunaa

  • 1 kpl

    sipulia

  • 2 rkl

    kapriksia

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 1 kpl

    puristettu sitruunan mehu

  • <b>Vanilja-beurre blanc:</b>

  • 1 dl

    kalalientä

  • 2 kpl

    vaniljatankoa

  • 1 kpl

    hienonnettu salottisipuli

  • 1 kpl

    laakerinlehti

  • 2 dl

    kuivaa valkoviiniä

  • 1/2 dl

    hunaja-omenaetikkaa

  • valkopippuria

  • 200 g

    voita

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Ruskista kuutioitu pekoni, lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja sienet, freesaa ja mausta, jäähdytä. Sekoita joukkoon ruohosipuli. Poista kaalista kanta ja keitä vedessä irrottaen aina kypsät lehdet ympäriltä. Jäähdytä jäävedessä ja kuivaa, poista kovat kannat ja kauli kahden puhtaan liinan välissä. Mausta turskan seläkkeet suolalla ja sokerilla. Anna maustua noin 20 minuuttia. Paista turskan toinen puoli tulikuumalla pannulla oliiviöljyssä. Laita sienipekonitäyte turskaseläkkeiden päälle. Kääri kaalinlehteen ja paista loppuun uunissa 130 asteessa noin 20 minuuttia.

  2. <b>Lämmin &quot;rosolli&quot;:</b> Keitä juurekset kuorineen, kuori ja kuutio. Hienonna sipuli ja sekoita aineet keskenään, lisää oliiviöljy ja mausteet. Lämmitä kattilassa.

  3. <b>Vanilja-beurre blanc:</b> Laita kalaliemi kattilaan, lisää joukkoon sipuli, etikka, mausteet, valkoviini, halkaistu vaniljatanko ja vesi. Keitä niin että jäljelle jää noin 2 dl. Siivilöi ja keitä vielä niin että jäljelle jää 1 dl, vatkaa joukkoon kylmä kuutioitu voi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit