Kaalinlehteen leivottua turskaa, lämmintä "rosollia" ja vaniljavoikastike

Kaaliin kääritty turska tarjoillaan rosollin ja vaniljavoikastikkeen kera.

Ainekset

600 g
turskan seläkettä
1 kpl
valkokaalia
250 g
herkkusieniä
50 g
pekonia
1-2 kpl
salottisipulia
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
valkopippuria
suolaa
sokeria
100 g
voita
Lämmin rosolli:
1 kpl
punajuuri
1 kpl
porkkana
2 kpl
perunaa
1 kpl
sipulia
2 rkl
kapriksia
2 rkl
oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria
1 kpl
puristettu sitruunan mehu
Vanilja-beurre blanc:
1 dl
kalalientä
2 kpl
vaniljatankoa
1 kpl
hienonnettu salottisipuli
1 kpl
laakerinlehti
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1/2 dl
hunaja-omenaetikkaa
valkopippuria
200 g
voita
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Ruskista kuutioitu pekoni, lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja sienet, freesaa ja mausta, jäähdytä. Sekoita joukkoon ruohosipuli. Poista kaalista kanta ja keitä vedessä irrottaen aina kypsät lehdet ympäriltä. Jäähdytä jäävedessä ja kuivaa, poista kovat kannat ja kauli kahden puhtaan liinan välissä. Mausta turskan seläkkeet suolalla ja sokerilla. Anna maustua noin 20 minuuttia.

    Paista turskan toinen puoli tulikuumalla pannulla oliiviöljyssä. Laita sienipekonitäyte turskaseläkkeiden päälle. Kääri kaalinlehteen ja paista loppuun uunissa 130 asteessa noin 20 minuuttia.

  2. Lämmin "rosolli":

    Keitä juurekset kuorineen, kuori ja kuutio. Hienonna sipuli ja sekoita aineet keskenään, lisää oliiviöljy ja mausteet. Lämmitä kattilassa.

  3. Vanilja-beurre blanc:

    Laita kalaliemi kattilaan, lisää joukkoon sipuli, etikka, mausteet, valkoviini, halkaistu vaniljatanko ja vesi. Keitä niin että jäljelle jää noin 2 dl. Siivilöi ja keitä vielä niin että jäljelle jää 1 dl, vatkaa joukkoon kylmä kuutioitu voi.

Kommentit

    Näytä lisää