Reseptit

Tomaattiterriini

Tomaattiterriini on juhlallinen alkuruoka.

Ainekset

2 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
10 kpl
tomaattia
timjamia
basilikaa
suolaa ja pippuria
1 dl
vettä
6 kpl
liivatetta liotettuna

Valmistusohjeet

  1. Kalttaa tomaatit eli leikkaa pintaan risti viilto ja kasta tomaatit nopeasti kiehuvaan veteen. Kuori tomaatit, halkaise ja poista niiden sisus. Levitä tomaatit uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele mausteet tasaisesti niiden päälle. Paista tomaatteja uunissa 50 asteessa n. 2 tuntia.
  2. Liota liivatteet ja sulata ne lämmitettyyn veteen, joka on kevyesti suolalla maustettu. Laita tuoretomaatteja ja aurinkokuivattuja tomaatteja sikin sokin kelmulla vuorattuun vuokaan. Väliin voi laittaa tuoreita basilikan lehtiä. Kaada väleihin ja päälle liivateliemi. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää