Tomaattiterriini - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tomaattiterriini

Tomaattiterriini on juhlallinen alkuruoka.

30.12.2002 9:46

Ainekset

  • 2 dl

    aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 10 kpl

    tomaattia

  • timjamia

  • basilikaa

  • suolaa ja pippuria

  • 1 dl

    vettä

  • 6 kpl

    liivatetta liotettuna

Valmistusohjeet

  1. Kalttaa tomaatit eli leikkaa pintaan risti viilto ja kasta tomaatit nopeasti kiehuvaan veteen. Kuori tomaatit, halkaise ja poista niiden sisus. Levitä tomaatit uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele mausteet tasaisesti niiden päälle. Paista tomaatteja uunissa 50 asteessa n. 2 tuntia.

  2. Liota liivatteet ja sulata ne lämmitettyyn veteen, joka on kevyesti suolalla maustettu. Laita tuoretomaatteja ja aurinkokuivattuja tomaatteja sikin sokin kelmulla vuorattuun vuokaan. Väliin voi laittaa tuoreita basilikan lehtiä. Kaada väleihin ja päälle liivateliemi. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit