Marinoitua silakkaa, broilerinmaksapaté ja paahtopaistia

Tarjoa juhlaillallisilla näitä herkkuja: marinoitua silakkaa, broilerinmaksapatéta ja paahtopaistia.

30.12.2002 10:03

Ainekset

  • <b>Marinoitua silakkaa paahtoleivällä:</b>

  • 300 g

    silakkafileitä

  • 2 1/2 dl

    vettä

  • 0,7 dl

    väkiviinaetikkaa

  • 0,7 dl

    sokeria

  • 2 kpl

    laakerinlehteä

  • 15 kpl

    maustepippuria

  • 1 kpl

    porkkanaa ohuina viipaleina

  • 1 kpl

    sipulia ohuina renkaina

  • paahtoleipää

  • voita

  • ripaus suolaa

  • <b>Broilerinmaksaterriini:</b>

  • 300 g

    broilerin maksaa

  • 3 dl

    maitoa

  • 60 g

    voita paistamiseen

  • rosmariinia

  • timjamia

  • suolaa ja pippuria

  • 150 g

    voita

  • 4 cl

    konjakkia

  • <b>Paahtopaisti:</b>

  • 500 g

    sisäpaistia

  • 50 g

    merisuolaa

  • 4 kpl

    valkosipulin kynttä

  • timjamia, persiljaa, rosmariinia, basilikaa

  • valkopippuria ja mustapippuria

  • 1 tl

    sokeria

  • 2 dl

    öljyä

  • rosepippuria ja viherpippuria

Valmistusohjeet

  1. <b>Marinoitua silakkaa paahtoleivällä:</b> Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri ja laakerinlehdet. Keitä 10 minuuttia ja lisää maustepippurit, sipulit sekä porkkanat. Kiehauta liemi ja jäähdytä. Leikkaa silakkafileet puoliksi pitkittäin. Laita silakat kannelliseen astiaan ja kaada liemi päälle. Anna maustua yön yli. Paahda leivät ja voitele voilla. Ripottele leiville hippunen suolaa. Leikkaa leivistä reunat ja leikkaa ne vielä neljään osaan. Laita jokaisen neliön päälle silakkafilee ja koristele haluamallasi tavalla.

  2. <b>Broilerinmaksaterriini:</b> Marinoi maksoja maidossa yön yli. Valuta ne liinan päällä. Paista maksat voissa pannulla yrttien kera. Kaada mukaan konjakki ja liekitä halutessasi. Mausta suolalla ja pippurilla. Jauha maksat monitoimikoneessa tai leikkaa ne pieniksi veitsellä ja hienonna sauvasekoittimella. Sekoita hienonnettu maksa ja pehmeä voi. Tarkista maku. Kaada massa kelmulla vuorattuun vuokaan ja peitä pinta kelmulla. Laita terriini jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa terriinistä ohuita viipaleita ja rakenna sormisyötäviksi paahdetun ruisleipäviipaleen päälle. Koristele ja tarjoa.

  3. <b>Paahtopaisti:</b> Sido paistit ja ota pannulla väri lihojen pintaan. Kypsennä paistit uunissa 175 asteessa, kunnes sisälämpötila on noin 54 astetta. Laita mausteet ja yrtit, sekä öljy monitoimikoneeseen ja aja massa hienoksi. Ota paistit uunista ja kääräise ne voipaperiin ja vielä folioon maustumaan yön yli. Tarjoile esim. yrttisalaatin ja pestokastikkeen kera. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit