Chili con carne naudan ulkofileestä

Chili con carnen voi valmistaa myös naudan ulkofileestä.

Ainekset

600 g
naudan ulkofileetä
4 kpl
sipulia pilkottuna
1 kpl
vihreä paprika kuutioituna
1 kpl
purjoa
2 kpl
lehtisellerin vartta tai ½ juuriselleri
1 dl
valkoisia papuja (liota yön yli)
1 tlk
säilöttyjä tomaatteja
2-3 rkl
tomaattipyreetä
5 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
voita
chilimausteseosta
suolaa
öljyä
musta- ja valkopippuria myllystä
riisiä lisäkkeeksi

Valmistusohjeet

  1. Chili con carnen valmistus aloitetaan papumuhennoksesta.

    Kuori sipuli ja valkosipuli sekä leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna huolellisesti pesty purjo ohuiksi suikaleiksi. Pese myös paprikat ja lehtisellerin varret ja pilko ne pieniksi.
  2. Laita kattilaan oliiviöljyä ja anna sen kuumentua. Kuullota kaikkia sipuleita hetki öljyssä. Lisää tomaattipyree, yön yli liotetut pavut, säilyketomaatit, paprika sekä selleri. Mausta muhennos suolalla, pippurilla sekä chilimausteella.
  3. Sekoittele ainekset mukavasti sekaisin ja anna keitoksen hautua miedolla lämmöllä omia aikojaan silloin tällöin sitä sekoitellen. Muhennoksen valmistumista odotellessa, laita lisäkeriisi tulemaan.

  4. Ota naudan ulkofilee ajoissa lämpenemään huoneenlämpöiseksi ja puhdista se kalvoista. Leikkaa fileestä ohuita noin 0,5-1 senttimetrin paksuisia viipaleita. Sulata pannulla voita ja lisää kaksi halkaistua valkosipulin kynttä. Anna voin maustua hetki. Paista lihat nopeasti molemmin puolin. Nosta lihat työlaudalle ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.

  5. Annoksen saa kotonakin juhlavamman näköiseksi jos käytät riisin annostelemisessa stanssia eli muottia. Aseta stanssi lautaselle haluamallesi paikalle ja täytä se riisillä. Lopuksi muotti on helppo nostaa pois riisin ympäriltä. Annostele lautaselle myös papumuhennos ja paistetut lihaviipaleet ja koristele valmis annos esimerkiksi yrteillä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää