Kasvisnuudelikeitto

Kasvisnuudelikeittoon voit lisätä chiliä oman makusi mukaan.

Ainekset

6 dl
kana- tai kasvislientä
1 kpl
punainen paprika
1 kpl
keltainen paprika
pala
purjosipulia
1 kpl
salottisipuli
100 g
sokeriherneitä
2 kpl
minikesäkurpitsaa
100 g
minimaissia
0,5 dl
seesamiöljyä
1/4
punaista chiliä
2 tl
raastettua inkivääriä
( 2 rkl
kuivattuja tatteja )
150 g
nuudeleita
tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Esikeitä minimaissit ja puolita ne. Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilassa seesamiöljyssä. Pilko vihannekset pieniksi ja lisää ne kattilaan. Lisää myös hienonnettu chili, inkivääri, kuivatut sienet ja kuuma kana- tai kasvisliemi.
  2. Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes vihannekset ovat pehmeitä, mutta tuntuvat vielä hampaissa. Lisää nuudelit keittämisen loppuvaiheessa niin, että ne ehtivät kypsyä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Ripottele valmiin keiton päälle tuoretta korianteria.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää