Savumarinoitua tonnikalaa, vihannescouscous ja appelsiinikastiketta

Savumarinoidun tonnikalan lisäkkeenä maistuvat vihannescouscous ja appelsiinikastike.

Ainekset

600 g
tuoretta tonnikalaa
suolaa
mustapippuria
2 rkl
hienonnettuja korianterin siemeniä
timjamia
savumarinadia tai savustuspussi
Appelsiinikastike:
2-3 kpl
salottisipulia
1 dl
valkoviinietikkaa
1 dl
vettä
2
appelsiinin kuori ja mehu
suolaa ja pippuria
timjamia
2 kpl
laakerin lehteä
100 g
voita
Vihannescouscous:
pala
kesäkurpitsaa
pala
munakoisoa
1 kpl
lehtisellerin varsi
1 kpl
punasipuli
2 rkl
mustia oliiveja
3 dl
kanalientä
1 dl
couscousia
suolaa ja pippuria
2 rkl
sitruunan mehua
ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Marinoi tonnikala savumarinadissa tai paahda se nopeasti molemmin puolin pannulla ja savusta kevyesti savustuspussissa n. 5-8 minuuttia. Sekoita kaikki mausteet ja pyörittele tonnikalan palat mausteseoksessa. Paahda mausteinen pinta vielä pikapikaa pannulla ja kypsennä kalaa vielä uunissa 100 asteessa n. 5 minuuttia.

  2. Valmista kastike: Kuullota hienonnettuja sipuleita ja mausteita kattilassa oliiviöljyssä, mutta älä ruskista. Lisää etikka ja vesi ja keitä, kunnes jäljellä on noin puolet. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Kiehauta kastike ja siivilöi se tasaiseksi. Sekoita voi kastikkeeseen sauvasekoittimella. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

  3. Vihannescouscous: Kuutioi vihannekset pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä nopeasti kattilassa oliiviöljyssä. Kaada joukkoon couscous. Kiehauta kanaliemi ja kaada vihannesten ja couscousin sekaan. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Anna kypsyä. Tarkista maku ja sekoita joukkoon hienonnettua ruohosipulia.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää