Reseptit
Savumarinoitua tonnikalaa, vihannescouscous ja appelsiinikastiketta

Savumarinoitua tonnikalaa, vihannescouscous ja appelsiinikastiketta
Savumarinoidun tonnikalan lisäkkeenä maistuvat vihannescouscous ja appelsiinikastike.
Ainekset
- 600 g
- tuoretta tonnikalaa
- suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl
- hienonnettuja korianterin siemeniä
- timjamia
- savumarinadia tai savustuspussi
- Appelsiinikastike:
- 2-3 kpl
- salottisipulia
- 1 dl
- valkoviinietikkaa
- 1 dl
- vettä
- 2
- appelsiinin kuori ja mehu
- suolaa ja pippuria
- timjamia
- 2 kpl
- laakerin lehteä
- 100 g
- voita
- Vihannescouscous:
- pala
- kesäkurpitsaa
- pala
- munakoisoa
- 1 kpl
- lehtisellerin varsi
- 1 kpl
- punasipuli
- 2 rkl
- mustia oliiveja
- 3 dl
- kanalientä
- 1 dl
- couscousia
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl
- sitruunan mehua
- ruohosipulia
Valmistusohjeet
- Marinoi tonnikala savumarinadissa tai paahda se nopeasti molemmin puolin pannulla ja savusta kevyesti savustuspussissa n. 5-8 minuuttia. Sekoita kaikki mausteet ja pyörittele tonnikalan palat mausteseoksessa. Paahda mausteinen pinta vielä pikapikaa pannulla ja kypsennä kalaa vielä uunissa 100 asteessa n. 5 minuuttia.
- Valmista kastike: Kuullota hienonnettuja sipuleita ja mausteita kattilassa oliiviöljyssä, mutta älä ruskista. Lisää etikka ja vesi ja keitä, kunnes jäljellä on noin puolet. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Kiehauta kastike ja siivilöi se tasaiseksi. Sekoita voi kastikkeeseen sauvasekoittimella. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Vihannescouscous: Kuutioi vihannekset pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä nopeasti kattilassa oliiviöljyssä. Kaada joukkoon couscous. Kiehauta kanaliemi ja kaada vihannesten ja couscousin sekaan. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Anna kypsyä. Tarkista maku ja sekoita joukkoon hienonnettua ruohosipulia.
Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki
Kommentit
Näytä lisää