Karpalokeittoa, marenkia ja vaniljajäätelöä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Karpalokeittoa, marenkia ja vaniljajäätelöä

Marenki ja vaniljajäätelö tuovat sopivasti makeutta karpalokeittoon.

3.1.2003 15:58

Ainekset

  • 200 g

    karpaloita

  • 5 dl

    vettä

  • 2-3 rkl

    perunajauhoja

  • 1,5 dl

    sokeria

  • 3 kpl

    tähtianista

  • 1 kpl

    vaniljatanko

  • <b>Marenki:</b>

  • 3-4 kpl

    valkuaista

  • 1 dl

    tomusokeria

  • 1 kpl

    sitruunan mehu

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kattilaan karpalot, vesi, sokeri, tähtianikset ja halkaistu vaniljatanko. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia. Suurusta perunajauhoilla. Nosta vaniljatanko ja tähtianikset pois keitosta ja tarkista maku.

  2. Marenki: Vatkaa kaikki ainekset kovaksi marengiksi. Annostele keittoa uuninkestäviin annosmaljoihin ja peitä keiton pinta tasaisesti marengilla. Ota marenkiin nopeasti (n.2 min) väri uunissa 200 asteessa. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit