Karpalokeittoa, marenkia ja vaniljajäätelöä

Marenki ja vaniljajäätelö tuovat sopivasti makeutta karpalokeittoon.

Ainekset

200 g
karpaloita
5 dl
vettä
2-3 rkl
perunajauhoja
1,5 dl
sokeria
3 kpl
tähtianista
1 kpl
vaniljatanko
Marenki:
3-4 kpl
valkuaista
1 dl
tomusokeria
1 kpl
sitruunan mehu

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kattilaan karpalot, vesi, sokeri, tähtianikset ja halkaistu vaniljatanko. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia. Suurusta perunajauhoilla. Nosta vaniljatanko ja tähtianikset pois keitosta ja tarkista maku.

  2. Marenki: Vatkaa kaikki ainekset kovaksi marengiksi. Annostele keittoa uuninkestäviin annosmaljoihin ja peitä keiton pinta tasaisesti marengilla. Ota marenkiin nopeasti (n.2 min) väri uunissa 200 asteessa.

    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää