Sipulikeittoa ja perunakroketti

Rapea perunakroketti sopii hyvin sipulikeiton lisäkkeeksi.

Ainekset

12 kpl
salottisipulia
1/2 l
merisuolaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2
purjo
3 kpl
tuoretta timjamin oksaa
6 cl
madeiraa
1,5 l
kasvislientä
1 tl
kokonaisia valkopippureita
1/2
peperonchino
suolaa
2 kpl
tuoretta laakerinlehteä
2 tl
sokeria
3 rkl
punaviinietikkaa
Perunakroketti:
4 kpl
rosamunda-perunaa
2 kpl
keltuaista
50 g
pekonia
suolaa
muskottia
valkopippuria
Paneeraukseen:
2 dl
korppujauhoja
2 kpl
valkuaista
1/2 l
öljyä paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Laita 6 salottisipulia kuorineen karkean suolan sisään ja kypsennä uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.
  2. Laita kattilaan sokeri, paahda kevyesti. Lisää kypsät kuoritut salottisipulit ja paahda hetki. Lisää 4 pilkottua sipulia ja kuoritut valkosipulit sekä pilkottu purjon valkoinen osa. Lisää etikka ja kasvisliemi ja anna kiehahtaa. Lisää mausteet ja anna hautua hiljalleen noin 40 minuuttia, älä keitä voimakkaasti kiehuen.
  3. Nosta liemi pois liedeltä ja anna hetki rauhottua ja siivilöi. Hauduta lientä niin, että jäljelle jää 8 dl. Lisää kaksi hienonnettua salottisipulia, hauduta kypsäksi. Lisää madeira ja tarkista maku.
  4. Perunakroketti: Kuori perunat ja keitä kypsäksi, kaada vesi huolellisesti pois. Anna höyrystyä ja paseeraa siivilän läpi. Lisää joukkoon keltuaiset ja mausteet ja sekoita. Lisää massaan hienonnettu käristetty pekoni. Paneroi ja uppopaista öljyssä. Tarjoile sipulikeiton kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää