Jänisragu ja rosmariinipappardelle

Jänisragu on italialainen lihakastike, joka sopii hyvin pastalle.

7.1.2003 16:35

Ainekset

  • 2 kpl

    jäniksen paisteja

  • 1 kpl

    porkkana

  • 1 kpl

    sipuli

  • 3 kpl

    varsisellerin oksaa

  • 6 kpl

    kaltattua luumutomaattia

  • 1 kpl

    rosmariinin oksa

  • 2 kpl

    timjamin oksaa

  • 2 kpl

    laakerinlehteä

  • suolaa

  • 150 g

    voita

  • valkopippuria

  • vettä

  • 1/2 l

    punaviiniä

  • <b>Kastike:</b>

  • 4 dl

    kokoonkeitettyä haudutuslientä

  • 1 dl

    kermaa

  • 100 g

    sieniä

  • 1/2 kpl

    sipuli

  • 30 g

    vehnäjauhoja

  • 30 g

    voita

  • <b>Pappardelle:</b>

  • 200 g

    pappardelleä

  • 1 rkl

    hienonnettua rosmariinia

  • 100 g

    voita

  • 1

    sitruunan mehu

Valmistusohjeet

  1. Jänisragu valmistetaan jäniksen paisteista. Mausta paistit suolalla ja pippurilla. Anna niiden maustua noin puoli tuntia. Sulata voi haudutuspadassa ja ruskista paistit kevyesti. Kaada sitten pataan vettä niin, että paistit peittyvät. Anna liemen kiehahtaa ja kuori kauhalla pintaan kertynyt vaahto.

  2. Paahda porkkanat ja sipulit pannulla melkein mustiksi. Sipulit voi paahtaa kuorineen, koska kuoret antavat liemeen makua. Porkkanoiden kuori maistuu vastaavasti kitkerältä, joten porkkana paahdetaan kuorittuna. Juuresten paahtuessa kalttaa luumutomaatit ja pilko varsiselleri.

  3. Lisää sitten pataan paahtuneet juurekset, sellerit ja tomaatit. Mausta pata laakerinlehdillä, timjamilla, suolalla ja valkopippurilla. Kaada joukkoon viimeisenä punaviini ja anna padan hautua miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia.

  4. Nosta valmiit jänispaistit padasta ja siivilöi liemi. Laita liemi kattilaan ja keitä sitä niin, että siitä jäljellä noin 4 dl. Irrota jäniksen lihat luistaan ja pilko ne kuutioiksi.

  5. Valmista sitten kastike. Leikkaa sipuli kuutioiksi ja viipaloi herkkusienet. Hienonna myös yksi kaltattu luumutomaatti. Ruskista sipulit ja sienet voissa. Lisää hienonnettu tomaatti, vehnäjauhot ja kokoon keitetty haudutusliemi. Sekoita kastike tasaiseksi ja viimeistele kermalla. Lisää joukkoon kuutioitu jäniksenliha.

  6. Raguun kaveriksi keitetään pappardelle-tuorepastaa. Keitä pastat reilussa suolalla maustetussa vedessä. Hienonna ruokalusikallinen tuoretta rosmariinia ja sekoita se sekä voi kypsän pastan joukkoon. Mausta pasta vielä sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Kokoa annos lautaselle ja koristele tuoreella rosmariinilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit