Juustofondue

Juustofondue sopii vaikka illanistujaisten tarjottavaksi.

Ainekset

300 g
gruyere-juustoa (tai kotimaista voimakkaan makuista gruyere- tyyppistä juustoa)
100 g
Mustaleima-emmentalia
100 g
appenzeller-juustoa
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 dl
kuivaa valkoviiniä
0,2 dl
kirchiä (kirsikkaviinaa)
2 rkl
maissijauhoja
1 tl
jauhettua valkopippuria
ripaus
muskottipähkinää
1 iso
maalaisleipä

Valmistusohjeet

  1. Halkaise valkosipulinkynsi ja pyyhkäise fonduepadan sisäpinta valkosipulilla. Kaada valkoviini pataa ja kiehauta se. Lisää joukkoon raastetut juustot vähitellen koko ajan sekoittaen. Säädä liesi miedolle lämmölle.
  2. Liota maissijauho pieneen vesitilkkaan ja lisää sulaneeseen juustomassaan. Mausta fondue kirchillä, valkopippurilla ja muskottipähkinällä. Anna fonduen kevyesti kiehahtaa ja tarkista maku. Nosta kattila tulelle.
  3. Tarjoa fonduen kanssa maalaisleipä kuutioita ja halutessasi esim. cocktailkurkkuja ja hillosipuleita.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää