Banaaniparfait ja hedelmäsalaattia

Banaanista voi tehdä ihania herkkuja!

8.1.2003 15:00

Ainekset

  • <b>Banaanipyree:</b>

  • 2 kpl

    banaania

  • 3 rkl

    sokeria

  • 1

    sitruunan mehu

  • 1 rkl

    maissijauhoja

  • 2 kpl

    keltuaista

  • <b>Banaaniparfait:</b>

  • 3 kpl

    keltuaista

  • 50 g

    sokeria

  • 2 rkl

    vettä

  • 3 kpl

    valkuaista

  • 50 g

    sokeria

  • 3 dl

    kermavaahtoa

  • 2 rkl

    banaanipyreetä

  • <b> Hedelmäsalaatti:</b>

  • 1 kpl

    mango

  • 1 kpl

    ananas

  • 1 kpl

    appelsiini

  • 1 kpl

    greippi

  • (mansikoita ja mustikoita)

  • 2 rkl

    sokeria

  • tuoretta minttua hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. <b>Banaanipyree:</b> Soseuta banaanit ja sekoita sitten kaikki aineet kattilassa. Kypsennä seos miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

  2. <b>Banaaniparfait:</b> Kypsennä keltuaiset, 50 g sokeria ja vesi kattilassa vesihauteessa. Vatkaa valkuaiset ja toinen 50 g sokeria kovaksi vaahdoksi. Yhdistä edelliset kaksi seosta ja lisää loput aineet. Sekoita tasaiseksi, kaada terriinivuokaan ja pakasta parfaitea yön yli. Karamelisoi annoksen koristeeksi 1 viipaloitu banaani 4-5 ruokalusikallisessa sokeria.

  3. <b>Hedelmäsalaatti:</b> Kuutioi hedelmät pieniksi kuutioiksi. Sekoita hedelmiin sokeri ja hienonnettu minttu. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit