Banaaniparfait ja hedelmäsalaattia

Banaanista voi tehdä ihania herkkuja!

Ainekset

Banaanipyree:
2 kpl
banaania
3 rkl
sokeria
1
sitruunan mehu
1 rkl
maissijauhoja
2 kpl
keltuaista
Banaaniparfait:
3 kpl
keltuaista
50 g
sokeria
2 rkl
vettä
3 kpl
valkuaista
50 g
sokeria
3 dl
kermavaahtoa
2 rkl
banaanipyreetä
Hedelmäsalaatti:
1 kpl
mango
1 kpl
ananas
1 kpl
appelsiini
1 kpl
greippi
(mansikoita ja mustikoita)
2 rkl
sokeria
tuoretta minttua hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Banaanipyree:
    Soseuta banaanit ja sekoita sitten kaikki aineet kattilassa. Kypsennä seos miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
  2. Banaaniparfait:
    Kypsennä keltuaiset, 50 g sokeria ja vesi kattilassa vesihauteessa. Vatkaa valkuaiset ja toinen 50 g sokeria kovaksi vaahdoksi. Yhdistä edelliset kaksi seosta ja lisää loput aineet. Sekoita tasaiseksi, kaada terriinivuokaan ja pakasta parfaitea yön yli.

    Karamelisoi annoksen koristeeksi 1 viipaloitu banaani 4-5 ruokalusikallisessa sokeria.
  3. Hedelmäsalaatti:
    Kuutioi hedelmät pieniksi kuutioiksi. Sekoita hedelmiin sokeri ja hienonnettu minttu.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää