Reseptit
Siitakesieniravioleja ja tomaattikastiketta

Siitakesieniravioleja ja tomaattikastiketta
Siitakesieniraviolit tarjotaan tomaattisessa kastikkeessa.
Ainekset
- Tuorepasta:
- 100 g
- durum-vehnäjauhoja
- 1 kpl
- muna
- loraus
- vettä
- oliiviöljyä
- Raviolien täyte:
- 200 g
- siitakesieniä
- 1 kpl
- salottisipuli
- 1 rkl
- voita
- 2 rkl
- tuorejuustoa
- 1 dl
- kermaa
- 1/2 dl
- ruohosipulia
- mustapippuria
- Tomaattivoikastike:
- 5 kpl
- tomaattia
- 1/2 kpl
- selleriä
- 1 kpl
- porkkana
- 1 kpl
- sipuli
- 1 kpl
- valkosipulinkynsi
- musta- ja valkopippuria myllystä
- Maldon-suolaa
- tomaattimehua
Valmistusohjeet
- Pastataikina:
Sekoita ainekset työpöydällä kasaamalla jauhot keoksi ja laittamalla keon päälle tekemääsi kuppiin rikotut kananmunat. Sekoittele taikinaksi ja lisää vähän öljyä ja tarvittaessa kosteutta vedestä. Kun olet saanut ainekset taikinaksi, tuntuu koko komeus murenevalta.
Laita taikina parissa kolmessa palassa muovikelmuun ja sitten vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin. Näin taikinasta tulee kostea ja valmista käsiteltäväksi.
Kauli taikinapala littanaksi, säädä pastakone isommalle välille ja pyöräytä taikina sen läpi. Taittele ja toista muutama kerta. Säädä kone keskiasentoon ja toista. Lopuksi hienommalle tai melkein. Näin sinulla onkin valmista pastalevyä, josta saat valmistettua raviolit.
- Raviolien täyte:
Silppua sipuli ja sienet ja kuullota kattilassa voin kanssa. Lisää kerma ja anna kiehua lähes kokonaan kasaan. Lisää tuorejuusto ja anna lämmetä hetken, näin saat mehevyyttä täytteeseen. Lisää yrtit ja mausta.
Kauli pastataikina ja nosta sienitäytettä neljään kohtaan noin 5 cm:n alueelle. Tee taikinasta kannet täytteiden päälle. Painele raviolit tiukkaan ja keitä kypsäksi suolavedessä.
- Tomaattivoikastike:
Leikkaa tomaatit 4 osaan ja kuutioi juurekset pieniksi, silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kaikki ainekset oliiviöljyssä ja kaada päälle sen verran tomaattimehua, että ainekset peittyvät. Kuumenna ja anna kiehua 1-1/2 tuntia niin, että nestemäärä puolittuu.
Siivilöi hienon siivilän läpi ja keitä vielä niin, että nestemäärä taas puolittuu. Lisää lopuksi joukkoon muutama nokare kylmää, suolatonta voita ja kastike on valmis.
- Laita kastiketta peiliksi lautaselle ja asettele päälle sieniraviolit. Pinnalle voit lisätä paistettuja siitakesieniä ja koristeeksi ruohosipulia.
Kommentit
Näytä lisää