Suklaamuffinit ja maitosuklaafudge - Reseptit - Ilta-Sanomat

Suklaamuffinit ja maitosuklaafudge

Suklaamuffini maitosuklaafudgella on suklaan ystävän unelma!

15.1.2003 13:25

Ainekset

  • 100 g

    Fazerin sinistä suklaata

  • 100 g

    voita

  • 2 kpl

    kananmunaa

  • reilu 1 dl

    vehnäjauhoja

  • 1/2 tl

    leivinjauhetta

  • 1 rkl

    kaakaojauhetta

  • 50 g

    sokeria

  • <b>Maitosuklaafudge:</b>

  • 1 kpl

    vaniljatanko

  • 200 g

    maitosuklaata

  • 0,5-1 dl

    sokeria

  • 50 g

    voita

  • 5 dl

    kermaa

Valmistusohjeet

  1. Suklaamuffinit: Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kaada suklaa ohuena nauhana vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja ripottele siivilän läpi suklaavaahtoon. Lisää kananmunat taikinaan yksi kerrallaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Nostele taikinaa hyvin voideltuihin ja jauhotettuihin timbaalivuokiin, leivinpaperilla korotettuihin rengasmuotteihin tai paperisiin muffinssivuokiin. Voit vielä painaa taikinan sisälle palat suklaata, niin kypsille muffinsseille tulee suklainen sydän. Paista muffinssit 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Tarjoa muffinssi suklaafudgen ja hyvän kahvin kera.

  2. Fudgen valmistus: Paahda sokeri kattilassa miedolla lämmöllä niin, ettei se pala. Jos palaa niin aloita alusta! Lisää kerma ja halkaistu vaniljatanko. Keitä seos paksuksi kinuskiksi ja lisää lopuksi suklaa sekä voi voimakkaasti sekoittaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit