Kirkasta madekeittoa taikinakuoressa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kirkasta madekeittoa taikinakuoressa

Madekeiton voi valmistaa myös näin.

16.1.2003 12:14

Ainekset

  • 400 g

    fileerattua madetta

  • 1 kpl

    porkkana

  • 6 kpl

    perunaa

  • 2 kpl

    salottisipulia

  • 1 kpl

    purjo tai nippu kevätsipulia

  • 6 kpl

    tomaattia

  • 1 kpl

    palsternakka

  • 1/4 kpl

    juuriselleriä

  • 2 kpl

    varsisellerin vartta

  • 6-8 dl

    hyvää kalalientä

  • 1 dl

    valkoviiniä

  • suolaa ja pippuria

  • tilliä hakattuna

  • vihreitä oliiveja

  • 200 g

    voitaikinaa

  • 1 kpl

    kananmuna

  • seesamin- ja/tai unikonsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja pilko vihannekset ja juurekset. Kalttaa tomaatit ja poista niiden sisus. Leikkaa nekin pieniksi. Mittaa kattilaan kalaliemi ja valkoviini. Esikypsennä vihannekset liemessä.

  2. Leikkaa kala kuutioiksi ja jaa ne tasaisesti annoskulhoihin. Tarkista liemen maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria sekä kaada liemi kulhoihin. Jaa myös vihannekset tasan. Lisää viimeisenä viipaloidut oliivit ja tilli.

  3. Kauli voitaikina ohueksi levyksi ja leikkaa se neljään osaan. Peitä kulhot taikinalla. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle seesamin- tai unikonsiemeniä. Kypsennä keittoja uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit