Kirkasta madekeittoa taikinakuoressa

Madekeiton voi valmistaa myös näin.

Ainekset

400 g
fileerattua madetta
1 kpl
porkkana
6 kpl
perunaa
2 kpl
salottisipulia
1 kpl
purjo tai nippu kevätsipulia
6 kpl
tomaattia
1 kpl
palsternakka
1/4 kpl
juuriselleriä
2 kpl
varsisellerin vartta
6-8 dl
hyvää kalalientä
1 dl
valkoviiniä
suolaa ja pippuria
tilliä hakattuna
vihreitä oliiveja
200 g
voitaikinaa
1 kpl
kananmuna
seesamin- ja/tai unikonsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja pilko vihannekset ja juurekset. Kalttaa tomaatit ja poista niiden sisus. Leikkaa nekin pieniksi. Mittaa kattilaan kalaliemi ja valkoviini. Esikypsennä vihannekset liemessä.
  2. Leikkaa kala kuutioiksi ja jaa ne tasaisesti annoskulhoihin. Tarkista liemen maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria sekä kaada liemi kulhoihin. Jaa myös vihannekset tasan. Lisää viimeisenä viipaloidut oliivit ja tilli.
  3. Kauli voitaikina ohueksi levyksi ja leikkaa se neljään osaan. Peitä kulhot taikinalla. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle seesamin- tai unikonsiemeniä. Kypsennä keittoja uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.

    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää