Kookoskreemiä ja voikeksejä

Kookosjälkiruoka kruunataan tuoreilla marjoilla.

Ainekset

Kreemi:
2 dl
kookosmaitoa
1 dl
kermaa
0,5 dl
täysmaitoa
1 kpl
vaniljatanko
1 dl
sokeria
2 rkl
voita
2 rkl
maissijauhoja
3 kpl
keltuaista
2 kpl
liivatetta
Voikeksit:
100 g
voita
100 g
tomusokeria
1 kpl
sitruunan raastettu kuori
0,5 tl
suolaa
200 g
vehnäjauhoja (reilu 3 dl)
2 kpl
keltuaista
1 dl
pähkinärouhetta

Valmistusohjeet

  1. Kreemi:
    Halkaise vaniljatanko. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Mittaa kaikki muut aineet kattilaan ja vatkaa seos tasaiseksi.

    Kypsennä seosta miedolla lämmöllä niin, että siitä tulee kiisseliä. Lisää vielä lämpimään massaan liotetut liivatteet ja siivilöi massa tasaiseksi. Jaa seos annoskulhoihin ja anna hyytyä yön yli.

  2. Voikeksit:
    Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinaan sitruunan raastettu kuori, suola, vehnäjauhot ja keltuaiset. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki viileässä. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla keksejä.

    Paista niitä 200 asteessa n. 8 minuuttia. Voikeksien lisäksi jälkiruoalle sopii kaveriksi raikas marja- tai hedelmäsalaatti.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää