Lämmin kikherne-kesäkurpitsasalaatti ja chili-paprikakastike

Lämmin kikherne-kesäkurpitsasalaatti saa potkua chili-paprikakastikkeesta.

Ainekset

2 dl
kypsiä kikherneitä
1
vihreä kesäkurpitsa
4
kevätsipulin vartta
1 kpl
punasipuli
3 oksaa
tuoretta minttua
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan mehu
Kastike:
1
punainen paprika
1/3
punainen jalapeno tai vastaava keskivahva chili
1 dl
oliiviöljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
suolaa
valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi kesäkurpitsa ja punasipuli. Ruskista ne kevyesti oliiviöljyssä ja lisää hienonnettu valkosipuli.
    Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää kikherneet, paista hetki ja nosta pannu pois liedeltä. Lisää viipaloitu kevätsipuli ja mintun lehdet. Mausta tilkalla sitruunamehua.

  2. Kastike:
    Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa 4 osaan. Ota chilistä 1/3. Pyörittele paprikapalat ja chili kevyesti oliiviöljyssä ja paahda niitä uunissa 180 asteessa n. 15 min. Anna niiden jäähtyä paahtamisen jälkeen. Soseuta kuoritut ja pilkotut
    paprikat ja chili oliiviöljyn kera esim. sauvasekoittimella. Lisää etikka ja mausteet. Tarjoile salaatin kera.

Kommentit

    Näytä lisää