Lammastagine

Lammastagine on murea pataruoka. Sen lisäkkeeksi sopii vihanneskuskus.

Ainekset

600 g
luutonta lampaan lapaa
4 rkl
oliiviöljyä
1
fenkoli
2
salottisipulia
2
valkosipulin kynttä
3 rkl
vehnäjauhoja
2 tl
korianterin siemeniä (jauhettukin käy)
2 tl
kuminan siemeniä (jauhettukin käy)
1 tl
jauhettua inkivääriä
1/4 tl
kuivattua chiliä
6 dl
vasikan tai kanalientä
50 g
rusinoita tai taateleita
suolaa
valkopippuria
tuoretta korianteria hienonnettuna
Couscous:
2,5 dl
couscousia
3 dl
vettä
1/2
kesäkurpitsa
2-3 oksaa
tuoretta minttua
tuoretta ruohosipulia
1/2
sitruunan mehu
suolaa, oliiviöljyä
nokare
voita

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lampaan liha reiluiksi kuutioiksi. Jauha korianteri ja kumina morttelissa, lisää inkivääri, chili, ripaus suolaa ja valkopippuria. Pyörittele lihat kuivamausteissa ja anna maustua kelmulla tai kannella peitetyssä astiassa n. yksi vuorokausi.
  2. Halkaise fenkoli ja sipuli ja viipaloi ne pituussuunnassa. Viipaloi myös valkosipulinkynnet. Ruskista fenkolit ja sipulit reilussa haudutuspadassa oliiviöljyssä. Nosta vihannekset pois vielä hetkeksi. Lisää pataan hieman oliiviöljyä ja ruskista siinä mausteiset lihakuutiot. Lisää pataan vehnäjauhot ja vaalea lihaliemi.
  3. Hauduta pataa kannen alla miedolla lämmöllä puolisentoista tuntia. Loppuvaiheessa lisää pataan vihannekset ja rusinat, hauduta vielä puolituntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä pippuria. Viimeistele pata hienonnetulla tuoreella korianterilla.
  4. Vihannescouscous: Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja hienonna ruohosipuli sekä minttu. Kiehauta vesi ja mausta se suolalla sekä tilkalla oliiviöljyä. Lisää couscous ja ota kattila pois liedeltä. Anna couscousin turvota muutama minuutti.

    Kuullota kesäkurpitsakuutiot kevyesti oliiviöljyssä ja lisää ne valmiiseen couscousiin. Sekoita joukkoon vielä nokare voita, minttu, ruohosipuli ja viimeisenä sitruunamehu.


    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää