Lammastagine - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lammastagine

Lammastagine on murea pataruoka. Sen lisäkkeeksi sopii vihanneskuskus.

20.1.2003 14:32

Ainekset

  • 600 g

    luutonta lampaan lapaa

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 1

    fenkoli

  • 2

    salottisipulia

  • 2

    valkosipulin kynttä

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    korianterin siemeniä (jauhettukin käy)

  • 2 tl

    kuminan siemeniä (jauhettukin käy)

  • 1 tl

    jauhettua inkivääriä

  • 1/4 tl

    kuivattua chiliä

  • 6 dl

    vasikan tai kanalientä

  • 50 g

    rusinoita tai taateleita

  • suolaa

  • valkopippuria

  • tuoretta korianteria hienonnettuna

  • <b>Couscous:</b>

  • 2,5 dl

    couscousia

  • 3 dl

    vettä

  • 1/2

    kesäkurpitsa

  • 2-3 oksaa

    tuoretta minttua

  • tuoretta ruohosipulia

  • 1/2

    sitruunan mehu

  • suolaa, oliiviöljyä

  • nokare

    voita

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lampaan liha reiluiksi kuutioiksi. Jauha korianteri ja kumina morttelissa, lisää inkivääri, chili, ripaus suolaa ja valkopippuria. Pyörittele lihat kuivamausteissa ja anna maustua kelmulla tai kannella peitetyssä astiassa n. yksi vuorokausi.

  2. Halkaise fenkoli ja sipuli ja viipaloi ne pituussuunnassa. Viipaloi myös valkosipulinkynnet. Ruskista fenkolit ja sipulit reilussa haudutuspadassa oliiviöljyssä. Nosta vihannekset pois vielä hetkeksi. Lisää pataan hieman oliiviöljyä ja ruskista siinä mausteiset lihakuutiot. Lisää pataan vehnäjauhot ja vaalea lihaliemi.

  3. Hauduta pataa kannen alla miedolla lämmöllä puolisentoista tuntia. Loppuvaiheessa lisää pataan vihannekset ja rusinat, hauduta vielä puolituntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä pippuria. Viimeistele pata hienonnetulla tuoreella korianterilla.

  4. Vihannescouscous: Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja hienonna ruohosipuli sekä minttu. Kiehauta vesi ja mausta se suolalla sekä tilkalla oliiviöljyä. Lisää couscous ja ota kattila pois liedeltä. Anna couscousin turvota muutama minuutti. Kuullota kesäkurpitsakuutiot kevyesti oliiviöljyssä ja lisää ne valmiiseen couscousiin. Sekoita joukkoon vielä nokare voita, minttu, ruohosipuli ja viimeisenä sitruunamehu. Reseptit: Alex Nurmi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit