Sisäfileepihvi, glaseerattua sipulia ja madeirakastiketta

Juhlaruokaa helposti: sisäfileepihvi, glaseerattua sipulia ja madeirakastiketta.

Ainekset

600-800 g
härän sisäfileetä
4 oksaa
timjamia
suolaa ja pippuria
voita
Glaseeratut sipulit:
200 g
pikkusipuleita
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
timjamia
2 dl
portviiniä tai punaviiniä
1 dl
vahvaa lihalientä
Madeirakastike:
4 kpl
salottisipulia
6 dl
hyvää lihalientä
1 dl
madeiraa
timjamia
1 kpl
valkosipulin kynsi
50-100 g
voita
(suolaa ja pippuria)

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa liha annospihveiksi. Sulata voi pannulla ja lisää sinne timjamin oksat. Suolaa ja pippuroi pihvit kevyesti. Paista pihvejä 3-4 minuuttia molemmilta puolilta. Näin saat medium-paistotuloksen. Kääräise pihvit vielä paiston jälkeen n. 5 minuutiksi folioon.

  2. Glaseeratut sipulit:
    Sulata sokeri kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää sinne sipulit. Glaseeraa sipulit sokerissa ja lisää kattilaan mausteet, yrtit ja nesteet. Hauduta sipulit pehmeiksi.

  3. Madeirakastike:
    Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä. Lisää timjami ja nesteet. Keitä, kunnes nesteestä on reilu puolet jäljellä. Siivilöi kastike ja sekoita joukkoon voi sauvasekoittimella.

    Tarjoile pihvin lisäkkeenä esim. raakapaistettuja juureksia.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää