Sisäfileepihvi, glaseerattua sipulia ja madeirakastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sisäfileepihvi, glaseerattua sipulia ja madeirakastiketta

Juhlaruokaa helposti: sisäfileepihvi, glaseerattua sipulia ja madeirakastiketta.

24.1.2003 10:52

Ainekset

  • 600-800 g

    härän sisäfileetä

  • 4 oksaa

    timjamia

  • suolaa ja pippuria

  • voita

  • <b>Glaseeratut sipulit:</b>

  • 200 g

    pikkusipuleita

  • 2 rkl

    sokeria

  • 1 tl

    suolaa

  • timjamia

  • 2 dl

    portviiniä tai punaviiniä

  • 1 dl

    vahvaa lihalientä

  • <b>Madeirakastike:</b>

  • 4 kpl

    salottisipulia

  • 6 dl

    hyvää lihalientä

  • 1 dl

    madeiraa

  • timjamia

  • 1 kpl

    valkosipulin kynsi

  • 50-100 g

    voita

  • (suolaa ja pippuria)

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa liha annospihveiksi. Sulata voi pannulla ja lisää sinne timjamin oksat. Suolaa ja pippuroi pihvit kevyesti. Paista pihvejä 3-4 minuuttia molemmilta puolilta. Näin saat medium-paistotuloksen. Kääräise pihvit vielä paiston jälkeen n. 5 minuutiksi folioon.

  2. <b>Glaseeratut sipulit:</b> Sulata sokeri kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää sinne sipulit. Glaseeraa sipulit sokerissa ja lisää kattilaan mausteet, yrtit ja nesteet. Hauduta sipulit pehmeiksi.

  3. <b>Madeirakastike:</b> Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä. Lisää timjami ja nesteet. Keitä, kunnes nesteestä on reilu puolet jäljellä. Siivilöi kastike ja sekoita joukkoon voi sauvasekoittimella. Tarjoile pihvin lisäkkeenä esim. raakapaistettuja juureksia. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit