Lämmintä suklaatorttua

Lämmin suklaatorttu hurmaa maullaan!

Ainekset

Taikina:
100 g
voita
100 g
tomusokeria
1 kpl
vaniljatanko
1 kpl
kananmuna
200 g
vehnäjauhoja
Täyte:
200 g
tummaa suklaata
1 dl
kermaa
2 kpl
kananmunaa
2 rkl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet veitsen kärjellä. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi ja anna sen levätä jääkaapissa noin yksi tunti. Painele taikina pienehköön voideltuun piirakkavuokaan ja paista pohjaa 175 asteessa n. 10-15 minuuttia.

  2. Valmista täyte: Kiehauta kerma kattilassa ja sulata siihen suklaa. Lisää muut aineet ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada seos paistetun piirakkapohjan päälle ja jatka tortun paistamista vielä 12-15 minuuttia 120 asteessa.


    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää