Reseptit
Haukiquenellit sahramiliemessä

Haukiquenellit sahramiliemessä
Sahramiliemessä tarjottavat haukiquenellit vievät kielen mennessään.
Ainekset
- 400 g
- haukifileetä
- 4 dl
- kermaa
- 1
- munan valkuainen
- suolaa
- valkopippuria myllystä
- Liemi:
- kalan perkeet
- 1
- sipuli
- tillinvarsia
- valkopippuria
- 3
- laakerinlehteä
- 1
- fenkoli
- 1/4
- palsternakkaa
- 1/4
- selleriä
- 3
- valkosipulin kynttä
- 1
- porkkana
- timjamia
- rakuunaa
- 1
- sitruunan kuori raastettuna
- sahramia
- 1-2 dl
- kermaa
- voita
- suolaa ja valkopippuria
- 400 g
- perunoita kuorittuna
Valmistusohjeet
- Kuori ja pilko vihannekset. Kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä tai voissa. Huuhtele kalan perkeet ja laita ne kattilaan. Lisää myös kaikki mausteet. Kaada päälle kylmä vesi. Keitä lientä hiljalleen 30-45 minuuttia.
- Kuutioi jääkaappikylmä hauki pieniksi kuutioiksi ja jauha monitoimikoneessa tasaiseksi. Mausta massa suolalla ja pippurilla. Anna sen turvota jääkaapissa hetki. Laita kalamassa takaisin monitoimikoneeseen ja lisää ensin valkuainen sekä viimeisenä kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Tee mureketaikinasta lusikalla quenelleja ja laita ne uunivuokaan. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja kaada se kuumana quenellien päälle. Kypsennä niitä vielä uunissa 60-70 asteessa n. 8 minuuttia.
- Siivilöi kalaliemi, kaada se kattilaan ja kiehauta. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kypsennä kuutiot kalaliemessä. Kun perunat ovat kypsiä, lisää joukkoon voi ja kerma varovasti sekoittaen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Kommentit
Näytä lisää