Haukiquenellit sahramiliemessä

Sahramiliemessä tarjottavat haukiquenellit vievät kielen mennessään.

Ainekset

400 g
haukifileetä
4 dl
kermaa
1
munan valkuainen
suolaa
valkopippuria myllystä
Liemi:
kalan perkeet
1
sipuli
tillinvarsia
valkopippuria
3
laakerinlehteä
1
fenkoli
1/4
palsternakkaa
1/4
selleriä
3
valkosipulin kynttä
1
porkkana
timjamia
rakuunaa
1
sitruunan kuori raastettuna
sahramia
1-2 dl
kermaa
voita
suolaa ja valkopippuria
400 g
perunoita kuorittuna

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja pilko vihannekset. Kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä tai voissa. Huuhtele kalan perkeet ja laita ne kattilaan. Lisää myös kaikki mausteet. Kaada päälle kylmä vesi. Keitä lientä hiljalleen 30-45 minuuttia.
  2. Kuutioi jääkaappikylmä hauki pieniksi kuutioiksi ja jauha monitoimikoneessa tasaiseksi. Mausta massa suolalla ja pippurilla. Anna sen turvota jääkaapissa hetki. Laita kalamassa takaisin monitoimikoneeseen ja lisää ensin valkuainen sekä viimeisenä kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  3. Tee mureketaikinasta lusikalla quenelleja ja laita ne uunivuokaan. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja kaada se kuumana quenellien päälle. Kypsennä niitä vielä uunissa 60-70 asteessa n. 8 minuuttia.

  4. Siivilöi kalaliemi, kaada se kattilaan ja kiehauta. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kypsennä kuutiot kalaliemessä. Kun perunat ovat kypsiä, lisää joukkoon voi ja kerma varovasti sekoittaen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Kommentit

    Näytä lisää