Reseptit

Perunalettuja, siianmätiä ja smetanaa

Helppotekoinen alkuruoka valmistuu perunasta, mädistä ja smetanasta.

Ainekset

200 g
perunoita
1 rkl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
1 dl
kermaa
2
pientä munanvalkuaista
1-2
punasipulia hienonnettuna
100 g
siianmätiä
1 prk
smetanaa
suolaa
mustapippuria
tilliä hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Kuori perunat, keitä kypsäksi ja soseuta. Keitä kerma puoleen alkuperäisestä määrästä. Sekoita kerma, perunasose, vehnäjauhot ja muna. Mausta suolalla. Lisää vatkatut munanvalkuaiset ja paista runsaassa voissa pieniä perunalettusia. Laita letun keskelle ripaus silputtua punasipulia juuri paistamisen alettua.

  2. Valuta mätiä, kunnes massa on kiinteää. Silppua sipuli. Sekoita smetanaan ripaus suolaa. Muotoile lusikalla mädistä kaunis muna lautaselle. Tee silputusta sipulista ja smetanasta kummastakin samanlainen muna mädin viereen. Koristele mustapippurirouheella ja tillillä.

Kommentit

    Näytä lisää