Runebergintortut - Reseptit - Ilta-Sanomat

Runebergintortut

Tämä karvasmanteliöljyllä maustettu runebergintorttu kostutetaan punssilla, rommilla tai konjakilla.

24.1.2003 14:36
Määrän. 14 torttua

Ainekset

  • 200 g

    voita

  • 1/2 dl

    sokeria

  • 1 dl

    fariinisokeria

  • 2

    kananmunaa

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 50 g

    mantelirouhetta

  • 1 dl

    keksimuruja esim. joulupiparia

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1 rkl

    kardemummaa

  • pari tippaa karvasmanteliöljyä

  • <b>Kostutus:</b>

  • 1 dl

    vettä

  • 1 dl

    punssia, rommia tai konjakkia

  • 2 rkl

    sokeria

  • <b>Koristeluun:</b>

  • vadelmahilloa

  • 1 dl

    tomusokeria

  • 1 rkl

    vettä tai sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat voi-sokeriseokseen yksitellen koko ajan vatkaten.

  2. Rouhi mantelit ja murenna keksit hienoiksi muruiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon vielä karvasmanteliöljyä. Sekoita taikina tasaiseksi.

  3. Voitele ja korppujauhota muotit tai uunivuoka ja täytä ne taikinalla. Paista torttuja 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

  4. Mittaa kostutusaineet kattilaan ja kiehauta liemi. Sivele tortut kostutusliemellä kauttaaltaan. Anna liemen hetki imeytyä ja toista kostutus tarvittaessa. Koristele tortut vadelmahillolla ja sokerivesikuorrutuksella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit