Runebergintortut

Tämä karvasmanteliöljyllä maustettu runebergintorttu kostutetaan punssilla, rommilla tai konjakilla.
  • n. 14 torttua

Ainekset

200 g
voita
1/2 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
50 g
mantelirouhetta
1 dl
keksimuruja esim. joulupiparia
1 tl
leivinjauhetta
1 rkl
kardemummaa
pari tippaa karvasmanteliöljyä
Kostutus:
1 dl
vettä
1 dl
punssia, rommia tai konjakkia
2 rkl
sokeria
Koristeluun:
vadelmahilloa
1 dl
tomusokeria
1 rkl
vettä tai sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat voi-sokeriseokseen yksitellen koko ajan vatkaten.

  2. Rouhi mantelit ja murenna keksit hienoiksi muruiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

    Sekoita lopuksi joukkoon vielä karvasmanteliöljyä. Sekoita taikina tasaiseksi.

  3. Voitele ja korppujauhota muotit tai uunivuoka ja täytä ne taikinalla. Paista torttuja 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

  4. Mittaa kostutusaineet kattilaan ja kiehauta liemi. Sivele tortut kostutusliemellä kauttaaltaan. Anna liemen hetki imeytyä ja toista kostutus tarvittaessa.

    Koristele tortut vadelmahillolla ja sokerivesikuorrutuksella.

Kommentit

    Näytä lisää