Paistettua marinoitua taimenta ja linssejä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paistettua marinoitua taimenta ja linssejä

Paistetun taimenen lisäkkeeksi sopivat linssit ja korinttikastike.

29.1.2003 15:12

Ainekset

  • 800 g

    meritaimenta

  • suolaa ja valkopippuria

  • tilliä

  • ripaus

    maustepippuria

  • <b>Linssit:</b>

  • 2 dl

    vihreitä puy-linssejä

  • 2 kpl

    salottisipulia

  • 1 kpl

    valkosipulinkynsi

  • 3 dl

    vettä tai kasvislientä

  • 1 kpl

    pieni porkkana

  • 1/2

    palsternakka

  • 1 rkl

    voita

  • 2 rkl

    ruohosipulia hienonnettuna

  • 1 rkl

    persiljaa hienonnettuna

  • suolaa ja pippuria

  • <b>Korinttikastike:</b>

  • 4 dl

    punaviiniä

  • 1 dl

    korintteja

  • 1 kpl

    valkosipulin kynsi

  • 2 rkl

    sokeria

  • 1 rkl

    maissijauhoja

  • 1/4

    pienestä chilistä

  • 1/2 dl

    punaviinietikkaa

  • suolaa ja pippuria

  • 1 rkl

    tuoretta lehtipersiljaa ja timjamia hienonnettuna

  • 50 g

    voita

  • 150 g

    savukylkeä

Valmistusohjeet

  1. Mausta puhdistettu kalafilee ja anna maustua tunnin verran. Leikkaa kala annospaloiksi ja paista kirkastetussa voissa ja oliiviöljyssä rapeaksi nahkapuoli alaspäin noin 5-8 minuuttia.

  2. <b>Linssit:</b> Liota linssejä kylmässä vedessä noin yhden tunnin ajan. Leikkaa sipulit ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä voissa kattilassa. Lisää pieniksi kuutioidut porkkana ja palsternakka. Kaada joukkoon valutetut linssit ja lisää neste. Keitä 20-30 minuuttia hiljalleen välillä sekoittaen. Linssit ovat kypsiä, kun ne ovat pehmeitä, mutta tuntuvat sopivasti hampaissa. Lisää voi ja mausta suolalla, pippurilla sekä yrteillä.

  3. <b>Korinttikastike:</b> Paahda sokeri kullanruskeaksi miedolla lämmöllä. Lisää hienonnettu savukylki, valkosipuli, chili, yrtit sekä puolet korinteista. Kaada joukkoon punaviini sekä etikka. Keitä niin että jäljellä on noin puolet. Siivilöi kastike ja lisää toinen puolikas korinteista. Keitä kastike ylös, lisää voi ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit