Paistettua marinoitua taimenta ja linssejä

Paistetun taimenen lisäkkeeksi sopivat linssit ja korinttikastike.

Ainekset

800 g
meritaimenta
suolaa ja valkopippuria
tilliä
ripaus
maustepippuria
Linssit:
2 dl
vihreitä puy-linssejä
2 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 dl
vettä tai kasvislientä
1 kpl
pieni porkkana
1/2
palsternakka
1 rkl
voita
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl
persiljaa hienonnettuna
suolaa ja pippuria
Korinttikastike:
4 dl
punaviiniä
1 dl
korintteja
1 kpl
valkosipulin kynsi
2 rkl
sokeria
1 rkl
maissijauhoja
1/4
pienestä chilistä
1/2 dl
punaviinietikkaa
suolaa ja pippuria
1 rkl
tuoretta lehtipersiljaa ja timjamia hienonnettuna
50 g
voita
150 g
savukylkeä

Valmistusohjeet

  1. Mausta puhdistettu kalafilee ja anna maustua tunnin verran. Leikkaa kala annospaloiksi ja paista kirkastetussa voissa ja oliiviöljyssä rapeaksi nahkapuoli alaspäin noin 5-8 minuuttia.
  2. Linssit:
    Liota linssejä kylmässä vedessä noin yhden tunnin ajan. Leikkaa sipulit ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä voissa kattilassa. Lisää pieniksi kuutioidut porkkana ja palsternakka. Kaada joukkoon valutetut linssit ja lisää neste.

    Keitä 20-30 minuuttia hiljalleen välillä sekoittaen. Linssit ovat kypsiä, kun ne ovat pehmeitä, mutta tuntuvat sopivasti hampaissa. Lisää voi ja mausta suolalla, pippurilla sekä yrteillä.
  3. Korinttikastike:
    Paahda sokeri kullanruskeaksi miedolla lämmöllä. Lisää hienonnettu savukylki, valkosipuli, chili, yrtit sekä puolet korinteista. Kaada joukkoon punaviini sekä etikka. Keitä niin että jäljellä on noin puolet. Siivilöi kastike ja lisää toinen puolikas korinteista. Keitä kastike ylös, lisää voi ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää