Lämmin suklaakohokas

Lämmin suklaakohokas on ihana makuelämys!

Ainekset

200 g
patissermassaa
200 g
tummaa suklaata
10 g
maissijauhoja
2 kpl
keltuaisia
400 g
valkuaisia
75 g
tomusokeria
Patisser:
2 dl
kuohukermaa
1/2
vaniljatanko
1/4
sitruunan kuori raastettuna
40 g
sokeria
3
keltuaista
2 rkl
maissijauhoja
20 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Soufflée:
    Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa, keltuaiset ja maissijauho patisserimassaan. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi ja yhdistä edelliseen. Lusikoi massa voideltuihin ja sokeroituihin kohokasvuokiin ja kypsennä 190-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

  2. Patisser:
    Kiehauta kerma, vaniljatanko sekä raastettu sitruunan kuori. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja maissijauho keskenään ja kaada päälle kuuma kerma koko ajan vatkaten. Kaada massa kattilaan ja suurusta se huolellisesti sekoittaen. Jäähdytä massaa hieman ja lisää voi. Sekoita tasaiseksi.

Kommentit

    Näytä lisää