Tomaattipaj ja sardiini-salottisipulivinaigrette

Tomaattipaj on helppotekoinen alkuruoka.

Ainekset

200 g
voitaikinaa
5-6 kpl
luumutomaattia
2 rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
1,5 dl
oliiviöljyä
3 kpl
salottisipulia
2-3 rkl
salottiviinietikkaa
ripaus
maustepippuria
suolaa
sokeria
50 g
sardiineja

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kaaviloitu voitaikinasta neljä halkaisijaltaan 10 senttistä kiekkoa. Paista kiekkoja 175 asteessa, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi ja lado ne pohjien päälle. Mausta oliiviöljyllä, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Paista vielä n. 5-6 minuuttia ja koristele tuoreella basilikalla.

  2. Kastike:
    Hienonna salottisipuli ja kuullota sitä oliiviöljyssä. Lisää hieman suolaa, pippuria sekä pieniksi kuutioiksi hienonnetut sardiinit ja salottiviinietikka. Tarkista maku ja tarjoile tomaattipiiraan kanssa.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää