Paistettua häränrintaa, perunamuffini ja paahdettua sipuliconsomméeta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paistettua häränrintaa, perunamuffini ja paahdettua sipuliconsomméeta

Rapea häränrinta tarjoillaan perunamuffinin ja paahdetun sipuliconsomméen kanssa.

6.2.2003 15:18

Ainekset

  • 1 kg

    häränrintaa

  • 2 kpl

    porkkanaa

  • 2 kpl

    sipulia

  • 2 kpl

    valkosipulin kynttä

  • tuoretta timjamia

  • 1/4

    selleriä

  • 1 kpl

    palsternakka

  • 5 kpl

    laakerinlehteä

  • valkopippuria ja suolaa

  • 1 dl

    vehnäjauhoja

  • <b>Perunamuffini:</b>

  • 600 g

    perunasosetta

  • 3 kpl

    keltuaista

  • 100 g

    parmesanjuustoa

  • 3 rkl

    voita

  • suolaa ja pippuria

  • ripaus

    jauhettua muskottipähkinää

  • <b>Paahdettu sipuliconsommé:</b>

  • 1 l

    häränrinnan keitinlientä

  • 3 kpl

    valkuaista

  • 2 dl

    paahdettua sipulia

  • timjamia

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Keitä rintaa pilkottujen vihannesten, timjamin ja mausteiden kanssa miedolla lämmöllä noin 4-5 tuntia. Anna lihan jäähtyä liemessään ja laita rinta kevyen painon alle yön yli. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja pyörittele ne vehnäjauhoissa. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Paista lihoja voissa, kunnes ne ovat rapeita.

  2. <b>Perunamuffini:</b> Voitele muffinssivuoat ja jauhota ne korppujauhoilla. Sekoita kaikki aineet ja pursota taikina vuokiin. Paista muffinsseja 175 asteessa kunnes ne ovat saaneet pintaan kauniin värin.

  3. <b>Paahdettu sipuliconsommé:</b> Kiehauta liemi ja kaikki muut ainekset, paitsi valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kevyesti ja lisää ne kattilaan ohuena nauhana. Kiehauta hiljalleen, kunnes pinnalle nousee valkuaiskakku. Kun liemi on kirkasta, nosta valkuaiskakku pois kattilasta. Siivilöi liemi, tarkista maku ja tarjoile paistettujen häränrintaviipaleiden kera. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit