Paistettua häränrintaa, perunamuffini ja paahdettua sipuliconsomméeta

Rapea häränrinta tarjoillaan perunamuffinin ja paahdetun sipuliconsomméen kanssa.

Ainekset

1 kg
häränrintaa
2 kpl
porkkanaa
2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulin kynttä
tuoretta timjamia
1/4
selleriä
1 kpl
palsternakka
5 kpl
laakerinlehteä
valkopippuria ja suolaa
1 dl
vehnäjauhoja
Perunamuffini:
600 g
perunasosetta
3 kpl
keltuaista
100 g
parmesanjuustoa
3 rkl
voita
suolaa ja pippuria
ripaus
jauhettua muskottipähkinää
Paahdettu sipuliconsommé:
1 l
häränrinnan keitinlientä
3 kpl
valkuaista
2 dl
paahdettua sipulia
timjamia
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Keitä rintaa pilkottujen vihannesten, timjamin ja mausteiden kanssa miedolla lämmöllä noin 4-5 tuntia. Anna lihan jäähtyä liemessään ja laita rinta kevyen painon alle yön yli. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja pyörittele ne vehnäjauhoissa. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Paista lihoja voissa, kunnes ne ovat rapeita.

  2. Perunamuffini:
    Voitele muffinssivuoat ja jauhota ne korppujauhoilla. Sekoita kaikki aineet ja pursota taikina vuokiin. Paista muffinsseja 175 asteessa kunnes ne ovat saaneet pintaan kauniin värin.

  3. Paahdettu sipuliconsommé:
    Kiehauta liemi ja kaikki muut ainekset, paitsi valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kevyesti ja lisää ne kattilaan ohuena nauhana. Kiehauta hiljalleen, kunnes pinnalle nousee valkuaiskakku. Kun liemi on kirkasta, nosta valkuaiskakku pois kattilasta. Siivilöi liemi, tarkista maku ja tarjoile paistettujen häränrintaviipaleiden kera.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää