Reseptit
Päärynä-shortcake ja kinuskikastiketta

Päärynä-shortcake ja kinuskikastiketta
Päärynä-shortcake kinuskikastikkeella herkku vailla vertaa!
Ainekset
- 160 g
- voita
- 2 kpl
- kananmunaa
- 110 g
- sokeria
- 110 g
- vehnäjauhoja
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 3 kpl
- mausteliemessä keitettyä päärynää
- Päärynöiden keitinliemi:
- 5 dl
- vettä
- 2 dl
- valkoviiniä
- 200 g
- sokeria
- 1 kpl
- kanelitanko
- puolikkaan sitruunan mehu
- 1 kpl
- vaniljatanko
- 2 kpl
- tähtianista
- Kinuskikastike:
- 100 g
- sokeria
- 2 dl
- kermaa
- 2 rkl
- suolatonta voita
Valmistusohjeet
- Päärynöiden keitinliemi:
Kiehauta kaikki liemen aineet ja keitä kuoritut päärynät pehmeiksi.
Vaahdota voi ja puolet sokerista. Vaahdota erikseen toinen puoli sokerista ja kananmunat. Yhdistä vaahdot toisiinsa. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja yhdistä taikinaan. Lisää viimeisenä jäähtyneet päärynät pieninä kuutioina. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se pieniin kakkuvuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Kinuskikastike:
Paahda sokeri kauniin ruskeaksi kattilassa. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä kunnes se muuttuu paksuksi kinuskiksi. Lisää lopuksi voi, sekoita ja tarjoile.
Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää