Päärynä-shortcake ja kinuskikastiketta

Päärynä-shortcake kinuskikastikkeella – herkku vailla vertaa!

Ainekset

160 g
voita
2 kpl
kananmunaa
110 g
sokeria
110 g
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3 kpl
mausteliemessä keitettyä päärynää
Päärynöiden keitinliemi:
5 dl
vettä
2 dl
valkoviiniä
200 g
sokeria
1 kpl
kanelitanko
puolikkaan sitruunan mehu
1 kpl
vaniljatanko
2 kpl
tähtianista
Kinuskikastike:
100 g
sokeria
2 dl
kermaa
2 rkl
suolatonta voita

Valmistusohjeet

  1. Päärynöiden keitinliemi:
    Kiehauta kaikki liemen aineet ja keitä kuoritut päärynät pehmeiksi.

    Vaahdota voi ja puolet sokerista. Vaahdota erikseen toinen puoli sokerista ja kananmunat. Yhdistä vaahdot toisiinsa. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja yhdistä taikinaan. Lisää viimeisenä jäähtyneet päärynät pieninä kuutioina. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se pieniin kakkuvuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  2. Kinuskikastike:
    Paahda sokeri kauniin ruskeaksi kattilassa. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä kunnes se muuttuu paksuksi kinuskiksi. Lisää lopuksi voi, sekoita ja tarjoile.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää