Inkiväärikananpoikaa

Inkiväärikananpoika valmistuu uunissa meheväksi.

Ainekset

2 kpl
kokonaista kananpoikaa ( tai pientä broileria)
1/2 dl
raastettua inkivääriä
1 dl
kirkastettua voita
suolaa
sokeria
valkopippuria
1 kpl
sitruuna
tuoretta timjamia
tuoretta salviaa
Paahdetut juurekset:
3 kpl
pientä perunaa
1 kpl
fenkoli
1 kpl
sipuli
1/2 kpl
munakoiso
1 kpl
kesäkurpitsa
1 kpl
portobellosieni ( tai muutama tuore herkkusieni)
6 kpl
kirsikkatomaatteja
2 dl
oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria
tuoretta timjamia
1/2 l
kanalientä
Chiliaioli:
3 tl
chilijauhetta
2 kpl
keltuaista
2 rkl
chiliketsuppia
2 tl
sokeria
2 tl
punaviinietikkaa
1 rkl
tomaattipyrettä
10 tippaa
tabascoa
2 dl
rypsiöljyä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Laita kananpojan sisälle puolikas sitruuna, tuoretta timjamia ja salviaa, suolaa ja valkopippuria. Sekoita kirkastettuun voihin raastettu inkivääri, suola, sokeri ja valkopippuria.

    Sido kananpojan koivet yhteen ja tee koipiin ja reisiin muutamia viiltoja. Sivele kauttaaltaan inkiväärivoi-seoksella ja anna maustua pari tuntia.
  2. Paista uunissa 160-170 C° noin 30 minuuttia, sivellen välillä inkiväärivoilla. Muista aina tarkistaa, että liha on kypsää. Sen tietää siitä, kun lihasnesteet ovat kirkkaita, eivät punertavia.
  3. Paista paistopussissa tai kannellisessa vuoassa. Näin liha ei kuivu niin nopeasti. Lämpötila voi olla alhaisempikin. Ensin vähän kuumempi ja sitten miedompi. Iso pakastebroileri vaatii noin reilun tunnin kypsennyksen n. 170 asteessa. Pienet kananpojat paistuvat nopeammin.
  4. Paahdetut juurekset:
    Lohko kaikki vihannekset ja laita uunivuoalle peruna-, fenkoli- ja sipulilohkot. Pyörittele lohkot oliiviöljyssä ja mausta suolalla, valkopippurilla ja timjamilla.

    Kypsennä noin ½ h välillä kanalientä lisäten ja juureksia sekoittaen. Pyörittele loput kasvikset myös öljyssä ja lisää uunipellille ja kypsennä vielä n. 15 minuuttia.
  5. Chiliaioli:
    Sekoita keltuaisten joukkoon chilijauhe, tomaattipyre, ketsuppi, tabasco ja sokeri. Vatkaa ja lisää joukkoon öljyä ohuena nauhana, lisää etikka ja suola. Anna maustua ja tarkista maku. Tarjoile valmiin broilerin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää