Paahdettua karitsanpotkaa laakerinlehtiliemessä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paahdettua karitsanpotkaa laakerinlehtiliemessä

Paahdettu karitsanpotka saa makua laakerinlehtiliemestä.

12.2.2003 16:32

Ainekset

  • 4 kpl

    karitsan potkaa

  • 4 kpl

    perunaa

  • 1/2 kpl

    kesäkurpitsa

  • 6 kpl

    valkosipulin kynttä

  • 3 kpl

    salottisipulia

  • 2 kpl

    porkkanaa

  • 2 kpl

    pientä naurista

  • 5 kpl

    laakerinlehteä (mieluiten tuoreita)

  • 2 rkl

    hienonnettua timjamia

  • 3 rkl

    hienonnettua persiljaa

  • 3 rkl

    hienonnettua tilliä

  • valkopippuria

  • suolaa

  • cayennepippuria

  • <b>Keitinliemi:</b>

  • 1 kpl

    sipuli

  • 1 kpl

    porkkana

  • 1/2 kpl

    selleri

  • 1/2 kpl

    palsternakka

  • 10 kpl

    valkosipulinkynttä

  • 3 kpl

    laakerinlehteä

  • timjamia

  • suolaa

  • kokonaisia valkopippureita

Valmistusohjeet

  1. Laita potkat kylmän, juoksevan veden alle ja anna veden valua kunnes vesi on kirkasta. Laita potkat kiehumaan ja kuori vaahto pois. Lisää kuutioidut keitinliemen ainekset. Keitä potkia noin 2 ½ tuntia, kunnes liha alkaa irrota luusta. Siivilöi liemi talteen kattilaan ja jäähdytä, kuori rasva pois.

  2. Pilko kasvikset kauniiksi kuutioksi ja hienonna yrtit. Lämmitä potkat 120°C uunissa noin 15 minuuttia, nosta lämpö 220°C noin 5 minuutiksi. Kun nostat uunin lämpötilan, niin lisää kuutiodut kasvikset uunivuokaan.

  3. Laita liemi kiehumaan ja lisää tuoreet laakerinlehdet, yrtit ja uunista vihannekset, keitä muutama minuutti. Tarkista maku ja suola. Tarjoa potkan kanssa lautasella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit