Reseptit

Paahdettua karitsanpotkaa laakerinlehtiliemessä

Paahdettu karitsanpotka saa makua laakerinlehtiliemestä.

Ainekset

4 kpl
karitsan potkaa
4 kpl
perunaa
1/2 kpl
kesäkurpitsa
6 kpl
valkosipulin kynttä
3 kpl
salottisipulia
2 kpl
porkkanaa
2 kpl
pientä naurista
5 kpl
laakerinlehteä (mieluiten tuoreita)
2 rkl
hienonnettua timjamia
3 rkl
hienonnettua persiljaa
3 rkl
hienonnettua tilliä
valkopippuria
suolaa
cayennepippuria
Keitinliemi:
1 kpl
sipuli
1 kpl
porkkana
1/2 kpl
selleri
1/2 kpl
palsternakka
10 kpl
valkosipulinkynttä
3 kpl
laakerinlehteä
timjamia
suolaa
kokonaisia valkopippureita

Valmistusohjeet

  1. Laita potkat kylmän, juoksevan veden alle ja anna veden valua kunnes vesi on kirkasta. Laita potkat kiehumaan ja kuori vaahto pois. Lisää kuutioidut keitinliemen ainekset. Keitä potkia noin 2 ½ tuntia, kunnes liha alkaa irrota luusta. Siivilöi liemi talteen kattilaan ja jäähdytä, kuori rasva pois.

  2. Pilko kasvikset kauniiksi kuutioksi ja hienonna yrtit. Lämmitä potkat 120°C uunissa noin 15 minuuttia, nosta lämpö 220°C noin 5 minuutiksi. Kun nostat uunin lämpötilan, niin lisää kuutiodut kasvikset uunivuokaan.
  3. Laita liemi kiehumaan ja lisää tuoreet laakerinlehdet, yrtit ja uunista vihannekset, keitä muutama minuutti. Tarkista maku ja suola. Tarjoa potkan kanssa lautasella.

Kommentit

    Näytä lisää