Silakkaceviche

Cevichen voi mainiosti tehdä myös silakasta.

Ainekset

8
silakkafileetä
1/3
kurkku
1/2
punasipuli
1/2
avocado
1/2 dl
hienonnettua tuoretta korianteria
1
sitruunan mehu
1/2 dl
oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria
sokeria
1 tl
hienonnettua tuoretta punaista chiliä
1
keittobanaani

Valmistusohjeet

  1. Poista silakka fileistä nahka ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Laita silakka kuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu, suola, sokeri ja valkopippuri sekä oliiviöljy. Anna seoksen maustua jääkaapissa noin 10 minuuttia.
  2. Kuori ja kuutioi kurkku, punasipuli sekä avokado. Hienonna tuore korianteri sekä chili. Sekoita loput aineista silakoiden joukkoon ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa keittobanaani pituussuunnassa viipaleiksi ja friteeraa öljyssä. Tarjoile chevicen kanssa friteeratun keittobanaanin lisäksi paahdettua leipää tai patonkia.

Kommentit

    Näytä lisää