Pariloituja kampasimpukoita, muhennettua punalinssiä ja tähtianis beurre blanc

Ainekset

8 kpl
kampasimpukoita
voita paistamiseen
Punalinssimuhennos:
2,5 dl
punalinssejä
2 kpl
pientä tomaattia
1 kpl
punainen paprika
1/2
sipuli
1 kpl
valkosipulin kynsi
1 dl
valkoviiniä
1/2 l
vettä
suolaa
mustapippuria
cayennepippuria
valkopippuria
1 rkl
tomaattipyreetä
oliiviöljyä
Tähtianis beurre blanc:
1 ps
tähtianiksia
1/2
sipuli
1/2 dl
hunaja-omenaetikkaa
laakerinlehti
mustapippuria
valkopippuria
n. 1/2 dl
valkoviiniä
n. 1/2 dl
vettä
100 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Paista kampasimpukat kevyesti voissa. Valmista linssimuhennos: Liota punalinssejä kylmässä vedessä n. 20 min. Poista paprikasta siemenet ja pilko se. Pilko tomaatti, sipuli ja valkosipuli. Freesaa kasvikset kattilassa, lisää tomaattipyre, valkoviini, vesi ja mausteet. Keitä ja soseuta. Hauduta linssit kypsäksi soseutetussa liemessä.

    Tähtianis beurre blanc:
    Keitä aineksista makuliemi ja vatkaa lopuksi joukkoon kylmää kuutioitua voita. Poista laakerinlehti.

Kommentit

    Näytä lisää