Kokonainen pikku siika wokissa

Wokissa paistetun siian kanssa maistuvat jasmiiniriisi ja kasvikset.

Ainekset

1-2 kpl
kokonaisia siikoja
Marinadi:
4 rkl
riisiviiniä
2 tl
suolaa
1 rkl
öljyä
2 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1 kpl
hienonnettu kevätsipuli
1 kpl
mieto punainen chili, josta on poistettu siemenet
1 tl
valkopippuria
Kastike:
2,5 rkl
soijaa
2 rkl
sokeria
2 rkl
osterikastiketta
1/2 dl
hienonnettua korianteria
1 kpl
sitruunaruoho
2 rkl
raastettua inkivääriä
1 rkl
maizenaa
Lisäkekasvikset:
1 kpl
porkkana suikaloituna
n. 5 cm pala
retikkaa suikaloituna
100 g
sokeriherneitä
1 kpl
bok choy
4 kpl
kevätsipulia
jasmiiniriisiä

Valmistusohjeet

  1. Puhdista kala ja vedä veitsellä viiltoja lähes selkäruotoon asti noin 2 cm välein. Sekoita marinadi ja hiero kalan pintaan. Anna maustua kylmässä noin 1/2 tuntia.
  2. Laita isoon wokkiin 4 l vettä ja hieman öljyä ja riisiviinietikkaa. Laske kala kiehuvaan veteen ja anna hautua miedolla lämmöllä kypsäksi. Nosta kala varovasti lautaselle ja marinadiainekset reikäkauhalla sen päälle.
  3. Sekoita kastikeainekset kattilassa ja suurusta maizenalla. Wokkaa suikaloidut kasvikset kastikkeessa ja kumoa kalan päälle. Tarjoile jasmiiniriisin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää