Kokonainen pikku siika wokissa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kokonainen pikku siika wokissa

Wokissa paistetun siian kanssa maistuvat jasmiiniriisi ja kasvikset.

13.2.2003 14:01

Ainekset

  • 1-2 kpl

    kokonaisia siikoja

  • <b>Marinadi:</b>

  • 4 rkl

    riisiviiniä

  • 2 tl

    suolaa

  • 1 rkl

    öljyä

  • 2 rkl

    tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 1 kpl

    hienonnettu kevätsipuli

  • 1 kpl

    mieto punainen chili, josta on poistettu siemenet

  • 1 tl

    valkopippuria

  • <b>Kastike:</b>

  • 2,5 rkl

    soijaa

  • 2 rkl

    sokeria

  • 2 rkl

    osterikastiketta

  • 1/2 dl

    hienonnettua korianteria

  • 1 kpl

    sitruunaruoho

  • 2 rkl

    raastettua inkivääriä

  • 1 rkl

    maizenaa

  • <b>Lisäkekasvikset:</b>

  • 1 kpl

    porkkana suikaloituna

  • n. 5 cm pala

    retikkaa suikaloituna

  • 100 g

    sokeriherneitä

  • 1 kpl

    bok choy

  • 4 kpl

    kevätsipulia

  • jasmiiniriisiä

Valmistusohjeet

  1. Puhdista kala ja vedä veitsellä viiltoja lähes selkäruotoon asti noin 2 cm välein. Sekoita marinadi ja hiero kalan pintaan. Anna maustua kylmässä noin 1/2 tuntia.

  2. Laita isoon wokkiin 4 l vettä ja hieman öljyä ja riisiviinietikkaa. Laske kala kiehuvaan veteen ja anna hautua miedolla lämmöllä kypsäksi. Nosta kala varovasti lautaselle ja marinadiainekset reikäkauhalla sen päälle.

  3. Sekoita kastikeainekset kattilassa ja suurusta maizenalla. Wokkaa suikaloidut kasvikset kastikkeessa ja kumoa kalan päälle. Tarjoile jasmiiniriisin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit