Paistettua sorsanrintaa ja sorsankoipiconfit, muhennettua savoijinkaalta ja karamellipaahdettua omenaa

Valmista juhlaillalliselle näitä herkkuja: paistettu sorsanrinta ja sorsankoipiconfit sekä muhennettua savoijinkaalta ja karamellipaahdettua omenaa.

Ainekset

2 kpl
kotimaista heinäsorsaa
suolaa
valkopippuria
Savoijinkaali:
1/2 kerä
savoijinkaalia
30 g
ankanmaksaa
4 dl
kermaa
20 kpl
neulapapuja
suolaa
valkopippuria
Omena:
4 kpl
kirpeitä omenoita
1 dl
sokeria
15 g
voita
sitruunan mehua

Valmistusohjeet

  1. Irrota sorsista ensin koivet ja sitten rintafileet rintalastan molemmin puolin, laita sorsanrangat uunin paahtumaan 200 asteeseen 25 min.
  2. Poista koivista sääriluut, mausta koivet voimakkaasti suolalla ja asettele uunivuokaan. Kun rangat ovat paahtuneet, kaada pellin pohjalle valunut rasva koipien päälle niin, että ne melkein peittyvät. Jos rasva ei riitä, lisää tilkka vettä.
  3. Laita koivet uuniin 150 asteeseen n. 1,5 tunniksi. Ota sorsan rintoihin nopeasti väri pannussa, mausta suolalla ja pippurilla ja paista loppuun uunissa 180 asteessa n. 4 min.
  4. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja keitä nopeasti pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä heti jäävedessä.

    Leikkaa pavut n. 4 cm pätkiksi ja sitten vielä pituussuuntaan halki, keitä myös ne nopeasti suolavedessä ja jäähdytä jäävedessä.
  5. Laita kerma kattilaan ja murenna ankanmaksa joukkoon, keitä hiljalleen niin kauan, että maksa on sulanut kermaan ja siivilöi.

    Laita kerma paistinpannuun ja keitä hetki kasaan, lisää kaali ja pavut ja keitä, kunnes muhennos on halutun paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Kuori ja poista siemenkodat omenoista, paloittele peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Paahda sokeri tasapohjaisessa kattilassa tummanruskeaksi, varo kuitenkin polttamasta sitä. Lisää omenanpalat sokerin joukkoon ja paahda hetki, lisää sitten voi pieninä paloina ja sen jälkeen sitruunan mehu. Hauduta hetki niin että omenat vähän pehmenevät.
  7. Annoksen kokoaminen:
    Nostele kaalimuhennos lautasen keskelle ja omenakuutiot sen viereen. Leikkaa sorsanfile viistosti puoliksi ja asettele muhennoksen vierelle ja confitkoipi vielä pystyyn fileiden viereen.

Kommentit

    Näytä lisää