Carpaccio

Carpacciossa marinoitu liha leikataan ohuiksi viipaleiksi.

Ainekset

Carpaccio:
200 g
marmoriulkofileetä
suolaa
mustapippuria myllystä
korianteria hienonnettuna
timjamia hienonnettuna
0,5 dl
konjakkia
Tomaatit:
4
tomaattia
1
salottisipuli
1/2
valkosipulin kynsi
suolaa
ruohosipulia
oliiviöljyä
chiliä
Varsiselleri:
2
varsisellerin vartta
1
salottisipuli hienonnettuna
1 rkl
dijon-sinappia
2 rkl
créme fraîchea
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Carpaccio:
    Hiero mausteet lihan pintaan ja kääri liha tuorekelmuun. Anna lihan marinoitua jääkaapissa noin 4-6 tuntia. Ota liha jääkaapista, kääri se vielä folioon ja pakasta muutaman tunnin ajan. Leikkaa kohmeisesta lihasta ohuita viipaleita terävällä veitsellä ja asettele ne suoraan lautaselle. Mausta vielä suolalla, pippurilla, sitruunamehulla sekä oliiviöljyllä.

  2. Tomaatit:
    Hienonna sipuli ja kalttaa tomaatit. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia oliiviöljyssä ja lisää tomaatit. Mausta ja tarkista maku.

  3. Varsiselleri:
    Kuutioi selleri pieniksi kuutioiksi ja ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Kuullota kuutioita vielä oliiviöljyssä ja lisää joukkoon sipulit. Sekoita joukkoon sinappi ja crème fraîche sekä mausteet. Tarkista maku.


    Resepti: Makujen salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää