Haukipullat rapukastikkeella

Haukipullat viimeistellään rapukastikkeella.

Ainekset

Haukipullat:
400 g
haukifileetä
4-5 tl
suolaa
valkopippuria
4 dl
kuohukermaa
2 rkl
konjakkia
3 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Marinoitua kurkkua:
1
kurkku
2 tl
tilliä hienonnettuna
1 dl
vettä
2 rkl
väkiviinaetikkaa
2 rkl
sokeria
0,5 tl
suolaa
valkopippuria
maustepippuria
2 rkl
voita
Sitruunalla maustetut porkkanat:
2-3
porkkanaa
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dl
vettä
50 g
voita
2 rkl
sokeria
timjamia
suolaa
Rapukastike:
1 kg
ravun kuoria
3 dl
valkoviiniä
6 dl
vettä tai kalalientä
1/4
juuriselleri
1/2
palsternakka
2 rkl
tomaattipyreetä
3
rakuunan oksaa
chiliä
valkopippuria
suolaa
1 dl
vatkattua kermaa
100 g
voita
2
valkosipulin kynttä

Valmistusohjeet

  1. Haukipullat:
    Hienonna kalafileet tehosekoittimessa. Lisää mausteet ja anna massan turvota hetki. Lisää sitten kerma ohuena nauhana koneen pyöriessä. Lisää viimeisenä konjakki. Paista massasta koekakku ja tarkista maku. Tee massasta pullia ja laita ne syvään uunivuokaan. Kiehauta kattilassa vesi ja mausta se suolalla. Kaada kiehuva vesi pullien päälle ja kypsennä ne uunissa 60-70 asteessa n. 8 minuuttia.
  2. Marinoitua kurkkua:
    Kuori kurkku ja leikkaa se pituussuunnassa kahtia. Poista siemenet lusikalla ja leikkaa kurkku viipaleiksi. Mittaa kaikki muut aineet kattilaan ja kiehauta. Kaada liemi kurkkujen päälle ja jäähdytä.
  3. Sitruunalla maustetut porkkanat:
    Karamelisoi sokeri kattilassa kauniin ruskeaksi. Lisää puolet voista, pilkotut porkkanat ja mausteet sekä vesi. Keitä porkkanat al denteksi. Lisää loput voista ja tarjoile.
  4. Rapukastike:
    Sulata kattilassa voita ja kaada sinne ravun kuoret. Lisää joukkoon tomaattipyree ja pilkotut juurekset. Kuullota niitä hetki. Lisää sitten nesteet ja mausteet. Keitä hiljalleen 35-45 minuuttia. Siivilöi liemi ja keitä sitä kasaan niin, että jäljellä on noin puolet. Lisää kastikkeeseen voi ja vatkattu kermavaahto. Vispaa kastike kuohkeaksi.


    Resepti: Makujen salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää