Peltopyyn rintaa

Peltopyy kypsennetään pekonin kanssa.

Ainekset

4 kpl
peltopyytä
50 g
ankanmaksaa
1/2 dl
hienonnettua salottisipulia
1/2 dl
hienonnettuja tatteja
suolaa
valkopippuria
2 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
200 g
lämminsavupekonia
Lisäke:
4 kpl
isoa rosamunda-perunaa
2 dl
oliiviöljyä
2 dl
hienonnettua basilikaa
suolaa
valkopippuria
Kastike:
3 dl
lintulientä
2 kpl
salottisipulia
1 kpl
porkkana
3 rkl
pihlajanmarjahyytelöä
4 cl
pihlajanmarjalikööriä
suolaa
valkopippuria
2 rkl
vehnäjauhoja
50 g
voita
1 dl
kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Irrota linnuista rintalihat ja putsaa koipilihat. Kypsennä sisäfileet ja koipilihat kevyesti hauduttaen sipulin kanssa, lisää joukkoon tatit ja hauduta niin, että neste on melkein kiehunut pois.

    Jäähdytä, sekoita joukkoon ankanmaksa, mausta. Sivele puolet rinnoista massalla ja laita toinen rinta päälle, kiinnitä rinnat toisiinsa pekonilla ja kypsennä uunissa noin 20 minuuttia 170°C. Tarjoile joko pekonilla tai voit ottaa pekoniviipaleen pois.

  2. Kastike:
    Paahda linnunrangat uunissa ja laita kattilaan. Lisää joukkoon paahdetut sipulit ja porkkana sekä vettä niin että kaikki ainekset peittyvät, keitä noin 30 minuuttia ja siivilöi. Keitä lientä niin että jäljelle jää 3 dl lisää loput ainekset ja kerma vaahdotettuna. Suurusta tarvittaessa. Tarkista maku.

  3. Lisäke:
    Kuori perunat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä tai mandoliinilla. Soseuta basilika oliiviöljyyn ja mausta suolalla. Paina muotilla perunoista rinkuloita ja sivele basilikaseoksella ja kasaa kuten lasagne. Kypsennä uunissa 160°C noin 25 minuuttia. Voit tukea perunapinon hammastikulla tai kypsentää sen muotissa.

Kommentit

    Näytä lisää