Peltopyyn rintaa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Peltopyyn rintaa

Peltopyy kypsennetään pekonin kanssa.

18.2.2003 11:44

Ainekset

  • 4 kpl

    peltopyytä

  • 50 g

    ankanmaksaa

  • 1/2 dl

    hienonnettua salottisipulia

  • 1/2 dl

    hienonnettuja tatteja

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 2 rkl

    hienonnettua lehtipersiljaa

  • 200 g

    lämminsavupekonia

  • <b>Lisäke:</b>

  • 4 kpl

    isoa rosamunda-perunaa

  • 2 dl

    oliiviöljyä

  • 2 dl

    hienonnettua basilikaa

  • suolaa

  • valkopippuria

  • <b>Kastike:</b>

  • 3 dl

    lintulientä

  • 2 kpl

    salottisipulia

  • 1 kpl

    porkkana

  • 3 rkl

    pihlajanmarjahyytelöä

  • 4 cl

    pihlajanmarjalikööriä

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

  • 50 g

    voita

  • 1 dl

    kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Irrota linnuista rintalihat ja putsaa koipilihat. Kypsennä sisäfileet ja koipilihat kevyesti hauduttaen sipulin kanssa, lisää joukkoon tatit ja hauduta niin, että neste on melkein kiehunut pois. Jäähdytä, sekoita joukkoon ankanmaksa, mausta. Sivele puolet rinnoista massalla ja laita toinen rinta päälle, kiinnitä rinnat toisiinsa pekonilla ja kypsennä uunissa noin 20 minuuttia 170°C. Tarjoile joko pekonilla tai voit ottaa pekoniviipaleen pois.

  2. <b>Kastike:</b> Paahda linnunrangat uunissa ja laita kattilaan. Lisää joukkoon paahdetut sipulit ja porkkana sekä vettä niin että kaikki ainekset peittyvät, keitä noin 30 minuuttia ja siivilöi. Keitä lientä niin että jäljelle jää 3 dl lisää loput ainekset ja kerma vaahdotettuna. Suurusta tarvittaessa. Tarkista maku.

  3. <b>Lisäke:</b> Kuori perunat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä tai mandoliinilla. Soseuta basilika oliiviöljyyn ja mausta suolalla. Paina muotilla perunoista rinkuloita ja sivele basilikaseoksella ja kasaa kuten lasagne. Kypsennä uunissa 160°C noin 25 minuuttia. Voit tukea perunapinon hammastikulla tai kypsentää sen muotissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit