Lohiconfit ja punaviinikastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohiconfit ja punaviinikastiketta

Voissa kypsennetty lohi ja punaviinikastike vievät kielen mennessään.

18.2.2003 14:16

Ainekset

  • 680 g

    lohifileetä (170g/syöjä)

  • 500 g

    voita

  • 1/2 l

    kanalientä

  • suolaa

  • <b>Punaviinikastike:</b>

  • 1/2 l

    kanalientä

  • 3 dl

    punaviiniä

  • 3 rkl

    sokeria

  • 1 rkl

    punaviinietikkaa

  • 1/2

    porkkana

  • 2 kpl

    varsisellerin tankoa

  • 1 kpl

    sipuli

  • timjamia

  • valkopippuria

  • suolaa

  • laakerinlehti

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lohi 170 g annospaloiksi. Sulata voi, lisää joukkoon kanaliemi ja suola, anna kiehua. Laita lohipalat laakeaan vuokaan, kaada kuuma liemi päälle. Anna hautua noin 12 minuuttia, mutta älä anna kiehua. Jos käytössäsi on ankan rasvaa, voit keittää lohen siinä.

  2. Paahda sokeri kattilassa, lisää kuoritut ja kuutioidut juurekset. Lisää joukkoon etikka, punaviini, kanaliemi ja mausteet. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä, mutta eivät vielä hajoa. Siivilöi ja keitä niin, että jäljelle jää 2 dl. Tarkista maku ja lisää lopuksi joukkoon nokare voita ja hieman tilliä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit