Vihreää hernekeittoa (Crème Ninon) ja kevyesti marinoitua lohta

Tuoreista herneistä tulee upea hernekeitto.

Ainekset

Keitto:
3 kpl
salottisipulia
2 rkl
voita
600 g
vihreitä herneitä
ripaus
neilikkaa
6 dl
kana- tai kasvislientä
suolaa ja pippuria
1 dl
valko- tai kuohuviiniä
1 dl
kermaa
Lohi:
200 g
lohifileetä
1-2 tl
suolaa
1-2 tl
sokeria
valkopippuria
maustepippuria
2-3 rkl
rypsiöljyä
Wasabikreemi:
1 dl
vaahdotettua kermaa
1 rkl
wasabia (piparjuurijauhetta)
(suolaa ja pippuria)

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit ja kuullota niitä voissa kattilassa. Lisää mausteet, puolet herneistä ja liemi. Keitä 15-20 minuuttia. Lisää loput herneet, keitä hetki ja soseuta keitto tasaiseksi. Lisää kuohukerma ja viini. Kiehauta ja tarkista maku.

  2. Lohi:
    Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki mausteet ja pyöritä kuutiot mausteissa. Anna marinoitua 2-3 tuntia ennen tarjoilua. Laita lohikuutiot kulhon pohjalle ja kaada päälle kuuma keitto.

  3. Wasabikreemi:
    Sekoita tasaiseksi ja tarjoile keiton mausteena.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää