Reseptit
Osso buco ja oliiviperunaa

Osso buco ja oliiviperunaa
Oliiviperunat ovat hyvä osso bucon lisäke.
Ainekset
- 1 kg
- härän potkaa
- 2 kpl
- porkkanaa
- 1 kpl
- palsternakka
- 2 kpl
- valkosipulin kynttä
- 1/4
- juuriselleriä
- 2 kpl
- keltasipulia
- 3 rkl
- tomaattipyreetä
- 2-3 dl
- valkoviiniä
- 3-4 kpl
- laakerinlehteä
- 6 kpl
- valkopippuria
- suolaa
- 3-4 dl
- vettä
- timjamia, basilikaa ja rakuunaa
- 1 dl
- vehnäjauhoja
- Oliiviperuna:
- 6-8 kpl
- keskikokoista perunaa (rosamundaa)
- 1 l
- vettä
- 200 g
- voita
- timjamia
- suolaa
- 1 dl
- mustia kivettömiä oliiveja
- 2 kpl
- kaltattua tomaattia
- 1 rkl
- kapriksia
- 2 rkl
- ruohosipulia hienonnettuna
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 1 rkl
- sitruunamehua
Valmistusohjeet
- Mausta potkaviipaleet suolalla ja pippurilla. Pyöräytä ne vielä vehnäjauhoissa ja ruskista pannulla runsaassa voissa. Paloittele juurekset ja sipulit. Kuullota niitäkin voissa ja lisää joukkoon tomaattipyree.
- Laita lihat pataan ja kaada päälle juurekset. Huuhtele pannu tilkalla vettä ja kaada vesi pataan lihojan ja juuresten päälle. Lisää loput nesteet ja mausteet. Hauduta pataa uunissa noin 1 tunti. Nostele lihat padasta ja siivilöi liemi. Paseeraa vihannekset liemeen siivilän läpi. Tarkista kastikkeen maku ja tarjoile.
- Oliiviperuna:
Keitä perunat vedessä johon on sulatettu voi. Lisää keitinveteen myös timjamia ja suolaa. Hienonna oliivit ja tomaatit. Soseuta kypsät perunat ja sekoita joukkoon oliivit, tomaatit, kaprikset, ruohosipuli, oliiviöljy ja sitruunamehu. Tarjoile osso buccon kanssa.
Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki
Kommentit
Näytä lisää