Reseptit

Osso buco ja oliiviperunaa

Oliiviperunat ovat hyvä osso bucon lisäke.

Ainekset

1 kg
härän potkaa
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
palsternakka
2 kpl
valkosipulin kynttä
1/4
juuriselleriä
2 kpl
keltasipulia
3 rkl
tomaattipyreetä
2-3 dl
valkoviiniä
3-4 kpl
laakerinlehteä
6 kpl
valkopippuria
suolaa
3-4 dl
vettä
timjamia, basilikaa ja rakuunaa
1 dl
vehnäjauhoja
Oliiviperuna:
6-8 kpl
keskikokoista perunaa (rosamundaa)
1 l
vettä
200 g
voita
timjamia
suolaa
1 dl
mustia kivettömiä oliiveja
2 kpl
kaltattua tomaattia
1 rkl
kapriksia
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Mausta potkaviipaleet suolalla ja pippurilla. Pyöräytä ne vielä vehnäjauhoissa ja ruskista pannulla runsaassa voissa. Paloittele juurekset ja sipulit. Kuullota niitäkin voissa ja lisää joukkoon tomaattipyree.
  2. Laita lihat pataan ja kaada päälle juurekset. Huuhtele pannu tilkalla vettä ja kaada vesi pataan lihojan ja juuresten päälle. Lisää loput nesteet ja mausteet. Hauduta pataa uunissa noin 1 tunti. Nostele lihat padasta ja siivilöi liemi. Paseeraa vihannekset liemeen siivilän läpi. Tarkista kastikkeen maku ja tarjoile.
  3. Oliiviperuna:
    Keitä perunat vedessä johon on sulatettu voi. Lisää keitinveteen myös timjamia ja suolaa. Hienonna oliivit ja tomaatit. Soseuta kypsät perunat ja sekoita joukkoon oliivit, tomaatit, kaprikset, ruohosipuli, oliiviöljy ja sitruunamehu. Tarjoile osso buccon kanssa.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää