Osso buco ja oliiviperunaa

Oliiviperunat ovat hyvä osso bucon lisäke.

19.2.2003 11:46

Ainekset

  • 1 kg

    härän potkaa

  • 2 kpl

    porkkanaa

  • 1 kpl

    palsternakka

  • 2 kpl

    valkosipulin kynttä

  • 1/4

    juuriselleriä

  • 2 kpl

    keltasipulia

  • 3 rkl

    tomaattipyreetä

  • 2-3 dl

    valkoviiniä

  • 3-4 kpl

    laakerinlehteä

  • 6 kpl

    valkopippuria

  • suolaa

  • 3-4 dl

    vettä

  • timjamia, basilikaa ja rakuunaa

  • 1 dl

    vehnäjauhoja

  • <b>Oliiviperuna:</b>

  • 6-8 kpl

    keskikokoista perunaa (rosamundaa)

  • 1 l

    vettä

  • 200 g

    voita

  • timjamia

  • suolaa

  • 1 dl

    mustia kivettömiä oliiveja

  • 2 kpl

    kaltattua tomaattia

  • 1 rkl

    kapriksia

  • 2 rkl

    ruohosipulia hienonnettuna

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 rkl

    sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Mausta potkaviipaleet suolalla ja pippurilla. Pyöräytä ne vielä vehnäjauhoissa ja ruskista pannulla runsaassa voissa. Paloittele juurekset ja sipulit. Kuullota niitäkin voissa ja lisää joukkoon tomaattipyree.

  2. Laita lihat pataan ja kaada päälle juurekset. Huuhtele pannu tilkalla vettä ja kaada vesi pataan lihojan ja juuresten päälle. Lisää loput nesteet ja mausteet. Hauduta pataa uunissa noin 1 tunti. Nostele lihat padasta ja siivilöi liemi. Paseeraa vihannekset liemeen siivilän läpi. Tarkista kastikkeen maku ja tarjoile.

  3. Oliiviperuna: Keitä perunat vedessä johon on sulatettu voi. Lisää keitinveteen myös timjamia ja suolaa. Hienonna oliivit ja tomaatit. Soseuta kypsät perunat ja sekoita joukkoon oliivit, tomaatit, kaprikset, ruohosipuli, oliiviöljy ja sitruunamehu. Tarjoile osso buccon kanssa. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit