Omenastruudeli

Omenastruudelin lisänä tarjotaan vaniljalientä.

19.2.2003 12:01

Ainekset

  • 200 g

    filotaikinaa

  • 4-5 kpl

    hapanta omenaa

  • 100 g

    voita sulatettuna

  • 1-2 dl

    sokeria

  • 1 dl

    saksanpähkinärouhetta

  • 4 rkl

    voita

  • 5 rkl

    korintteja

  • 3 tl

    kanelia

  • 1

    sitruunan mehu ja kuori raastettuna

  • <b>Vaniljaliemi:</b>

  • 100 g

    sokeria

  • 3 dl

    vettä

  • 1 kpl

    vaniljatanko

  • 1-2 dl

    ananasmehua

  • (anista)

  • 1 dl

    makeaa valkoviiniä

Valmistusohjeet

  1. Pilko omenat ja pyörittele ne sitruunankuorella maustetussa sokeri-kaneliseoksessa. Karamelisoi omppuja, korintteja ja 4 rkl voita kattilassa. Voitele filotaikina kauttaaltaan voisulalla ja levitä omenamassa taikinalle. Kääri varovasti rullalle ja voitele taikinan pintaa käärimisen välissä voisulalla. Sokeroi pinta kevyesti ja paista struudelia 175-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

  2. Vaniljaliemi: Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta liemi. Jäähdytä, poimi liemestä vaniljatanko ja tarjoile struudelin lisänä. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit