Omenastruudeli

Omenastruudelin lisänä tarjotaan vaniljalientä.

Ainekset

200 g
filotaikinaa
4-5 kpl
hapanta omenaa
100 g
voita sulatettuna
1-2 dl
sokeria
1 dl
saksanpähkinärouhetta
4 rkl
voita
5 rkl
korintteja
3 tl
kanelia
1
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
Vaniljaliemi:
100 g
sokeria
3 dl
vettä
1 kpl
vaniljatanko
1-2 dl
ananasmehua
(anista)
1 dl
makeaa valkoviiniä

Valmistusohjeet

  1. Pilko omenat ja pyörittele ne sitruunankuorella maustetussa sokeri-kaneliseoksessa. Karamelisoi omppuja, korintteja ja 4 rkl voita kattilassa. Voitele filotaikina kauttaaltaan voisulalla ja levitä omenamassa taikinalle.

    Kääri varovasti rullalle ja voitele taikinan pintaa käärimisen välissä voisulalla. Sokeroi pinta kevyesti ja paista struudelia 175-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

  2. Vaniljaliemi:
    Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta liemi. Jäähdytä, poimi liemestä vaniljatanko ja tarjoile struudelin lisänä.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää