Ainekset
16-20 kpl
suomustettuja nahkapäällisiä ahvenfileitä
voita
suolaa ja valkopippuria
<b>Yrttikuorrutettu perunasose:</b>
300 g
perunoita (rosamunda)
maitoa tai perunoiden keitinlientä
suolaa ja pippuria
2 prk
crème fraîchea
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
tilliä hienonnettuna
1/2
sitruunan mehu
1-2 tl
dijon-sinappia
<b>Lisäke:</b>
200 g
herkkusieniä
4-6 kpl
luumutomaattia
1/2
sitruunan mehu
timjamia
<b>Noilly Prat -kastike:</b>
1/2 l
kalalientä
3 dl
kermaa (tai rasvatonta maitoa)
1 dl
Noilly Prati -vermuttia (tai muuta kuivaa vermuttia)
1
sipuli
2 rkl
suolatonta voita
suolaa
musta- ja valkopippuria
Valmistusohjeet
<b>Kastike:</b> Silppua sipuli ja kuullota sitä kevyesti kattilassa oliiviöljyssä. Lisää vermutti sekä kalaliemi ja keitä lempeällä lämmöllä kokoon niin että jäljellä on noin 2/3. Lisää kerma tai rasvaton maito ja anna kiehua vielä hetki. Mausta kastike ja siivilöi. Juuri ennen tarjoilua vispaa joukkoon voi, niin saat kastikkeesta kuohkean.
<b>Perunasose:</b> Keitä perunat ja valmista niistä perunasose. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Hienonna ruohosipuli ja tilli. Sekoita yrtit, sitruunamehu sekä sinappi crème fraîcheen ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Annostele perunasose uuninkestäviin annosvuokiin ja tasoita pinta. Kaada päälle maustettu crème fraîche. Gratinoi 210 asteisessa uunissa 5-8 minuuttia.
<b>Lisäke:</b> Puhdista herkkusienet ja kalttaa tomaatit. Leikkaa herkkusienet puoliksi ja tomaatit 4-6 osaan. Kuullota sienet oliiviöljyn ja voin seoksessa ja mausta suolalla, pippurilla sekä timjamilla. Lisää tomaatit ja sitruunamehu juuri ennen tarjoilua.
<b>Ahvenet:</b> Suolaa ja pippuroi ahvenfileet. Paahda niitä öljyssä pannulla, kunnes pinta on rapea. Käännä ja paista vain hetki, jotta mehevyys säilyy. Kokoa annos lautaselle ja kutsu kaikki ruokapöytään!