Laskiaissavariini

Kostea laskiaissavariini täytetään vadelmilla.

21.2.2003 12:54

Ainekset

  • 15 g

    hiivaa

  • 2 dl

    lämmintä maitoa

  • 1 rkl(vajaa)

    suolaa

  • n.8,5 dl

    vehnäjauhoja

  • 6

    kananmunaa

  • 150 g

    pehmeää voita

  • 1 rkl(reilu)

    sokeria

  • 1 l

    pakastevadelmia

  • <b>Kostutusliemi:</b>

  • sulaneiden vadelmien liemi

  • 1 dl

    vettä (tarvittaessa)

  • 1/2 dl

    sokeria

  • 1

    appelsiinin mehu

Valmistusohjeet

  1. Liota hiiva puoleen maitomäärästä. Lisää hiljalleen jauhot, munat, suola ja sokeri. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneessa noin puoli tuntia. Lisää jäljellä oleva lämmin maito ja pehmennetty voi. Sekoita taikina tasaiseksi. Savariini taikinan kuuluu olla koostumukseltaan melko löysää, joten älä käytä taikinaan liikaa jauhoja.

  2. Pursota taikina savariinivuokiin ja anna leivonnaisten kohota 20 min. Älä täytä vuokia kuin puolilleen, sillä taikina nousee reilusti. Paista savariineja noin 12 min 180-asteisessa uunissa. Kumoa ne jäähtyneinä ritilälle.

  3. Kiehauta kattilassa vadelma- ja appelsiinimehu, vesi ja sokeri savariinien kostutuslientä varten. Pistele jäähtyneiden savariinien pintaan pieniä reikiä haarukalla ja pane ne sitten takaisin vuokaan. Kostuta leivonnaiset huolellisesti. Savariinin tulee olla hyvin kostea, mutta säilyttää kuitenkin muotonsa.

  4. Käännä savariinit jälleen ritilälle ja anna valua hetken. Siirrä tarjoiluvadille ja täytä keskusta vadelmilla. Tarjoa savariinit löysän vanilja-kermavaahdon kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit