Juustopiiras

Suolaisen juustopiiraan kanssa tarjotaan makeita päärynäviipaleita. Ihana makuyhdistelmä!

Ainekset

200 g
täysjyväleipää
25 g
pehmeää voita
1/2 dl
vehnäjauhoja
Täyte:
150 g
raastettua sinihomejuustoa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 kpl
kananmunaa
2 dl
kermaa
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
sokeria
voita
päärynöitä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita pohjan ainekset yleiskoneessa tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina tiiviisti hyvin voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24-26 cm).

  2. Sekoita juustot yleiskoneessa tasaiseksi ja lisää munat yksitellen joukkoon. Lisää kerma, mausta pippurilla ja tarkista suola. Kaada täyte vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Peitä pinta foliolla, kun se on kauniin ruskea.
  3. Laske lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista noin 50 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna piiraan jäähtyä ennen tarjoilua, niin sitä on helpompi leikata. Tarjoile sokerissa ja voissa hetkisen kuullotettujen lämpimien päärynäviipaleiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää