Grissini (italialainen leipätikku) - Reseptit - Ilta-Sanomat

Grissini (italialainen leipätikku)

Grissinin ympärille voi kietoa ilmakuivattua kinkkua.

27.2.2003 10:15

Ainekset

  • 15 g

    hiivaa

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    sokeria

  • 1 dl

    vettä

  • 100 g

    jauhoja

  • 100 g

    hiivaleipäjauhoja

  • voiteluun:

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 rkl

    sulatettua voita

Valmistusohjeet

  1. Sekoita sokeri, suola, sekä hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sekaan jauhot pienissä erissä koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Nosta taikina leivontapöydälle ja pyöräytä siitä yksi leipä. Anna taikinan levätä pöydällä liinan alla n. 10 minuuttia.

  2. Jaa taikina 30 osaan ja leivo näistä ohuita, noin puolen sentin paksuisia pitkiä tikkuja. Nosta tikut öljytylle paistopellille. Peitä liinalla ja anna levätä n. 10 minuuttia.

  3. Voitele tikut öljyn ja voin seoksella ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes tikut ovat kauniin värisiä. Halutessasi voit pyöräyttää tikkujen ympärille ohuen siivun ilmakuivattua kinkkua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit