Vihreää parsaa ja sinappikastiketta

Parsan kaveriksi sopii sinappikastike.

Ainekset

20
tuoretta vihreää parsaa
Kastike:
1
salottisipuli silputtuna
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1 dl
kuohukermaa
100 g
voita
2 tl
Dijon-sinappia
valkopippuria
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Keitä parsat suolalla ja ripauksella sokeria maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Nosta jääveteen, jotta vihreä väri ja maku säilyvät.

  2. Kuullota sipulia hetki oliiviöljyssä (älä ruskista). Lisää valkoviini ja keitä kokoon lähes kokonaan. Lisää kerma ja kiehauta. Ota pois liedeltä ja vatkaa kylmät voipalat joukkoon. Mausta sinapilla, pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Halutessasi voit siivilöidä sipulit pois.
  3. Lämmitä parsat tilkassa vettä ja vähässä voissa kuumiksi ja nostele lautasille. Kaada päälle sinappikastike.

Kommentit

    Näytä lisää