Reseptit

Vihreää parsaa, uppomuna ja viinietikkakastiketta

Vihreää parsaa, uppomuna ja viinietikkakastiketta – keväinen alkuruoka vailla vertaa!

Ainekset

20
tuoretta vihreää parsaa
4
kananmunaa
etikkaa
1 rkl
voita
Kastike:
1
pieni punasipuli
1 dl
oliiviöljyä
½ dl
punaviinietikkaa
1 tl
dijon-sinappia
veitsenkärjellinen tuoretta silputtua chiliä
ripaus sokeria
mustapippuria
maldon-suolaa

Valmistusohjeet

  1. Keitä parsat suolalla ja sokeriripauksella maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Nosta jääveteen, jotta vihreä väri ja maku säilyvät.
  2. Riko kananmunat kiehuvaan etikkaveteen (1 l vettä, 0,5dl etikkaa). Munat saavat hyytyä vedessä n. 3-4 minuuttia pysyäkseen koossa. Tässä ajassa valkuainen kypsyy, mutta keltuainen jää löysäksi.
  3. Kuumenna parsat nopeasti pienessä määrässä vettä ja vähässä voissa. Nostele parsat laustaselle ja lisää päälle kastiketta ja uppomuna.
  4. Kastike:
    Lisää öljy ja etikka sínapin sekaan voimakkaasti sekoittaen. Lisää loput aineet. Sekoita, tarkista maut ja suola.

Kommentit

    Näytä lisää