Ainekset
<b>Gazpacho:</b>
1 kpl
kurkku
5 kpl
tomaatteja
1
punainen paprika
1
keltainen paprika
3
kesäsipulia varsineen
1
chili
2-3 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
sokeria
timjamia
suolaa
pippuria
sitruunamehua
<b>Tapenade:</b>
150 g
mustia oliiveja
8 kpl
sardiineja/anjovisfileitä
0,5 dl
kapriksia
2-3 kpl
valkosipulin kynttä
1-1 1/2 dl
oliiviöljyä
(timjamia ja lehtipersiljaa)
<b>Tomaattipesto:</b>
2 kpl
valkosipulin kynttä
100 g
aurinkokuivattuja tomaatteja
0,5 dl
pinjansiemeniä
0,5 dl
parmesanraastetta
0,5 dl
oliiviöljyä
0,5 dl
tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria
<b>Hummus:</b>
2 kpl
valkosipulin kynttä
1 prk
kypsiä kikherneitä (200g)
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
seesaminsiementahnaa (tahini)
pieni pala
chiliä
1-2 tl
kuminaa
suolaa ja pippuria
0,5 dl
oliiviöljyä
Valmistusohjeet
<b>Gazpacho:</b> Pilko kaikki ainekset ja sekoita tehosekoittimessa soseeksi. Lisää kylmää vettä tarpeen mukaan ja tarjoile kylmänä.
<b>Tapenade:</b> Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Tarjoile patonkiviipaleiden kanssa.
<b>Tomaattipesto:</b> Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Lisää viimeisenä oliiviöljy ohuena nauhana. Tarjoile paahdetun leivän ja vuohenjuuston kera.
<b>Hummus:</b> Sekoita tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Lisää viimeisenä oliiviöljy ohuena nauhana. Tarkista maku. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki