Tapakset: gazpacho, tapenade, tomaattipesto, hummus - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tapakset: gazpacho, tapenade, tomaattipesto, hummus

Tarjoa näitä tapaksia esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.

27.2.2003 13:19

Ainekset

  • <b>Gazpacho:</b>

  • 1 kpl

    kurkku

  • 5 kpl

    tomaatteja

  • 1

    punainen paprika

  • 1

    keltainen paprika

  • 3

    kesäsipulia varsineen

  • 1

    chili

  • 2-3 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 1 rkl

    sokeria

  • timjamia

  • suolaa

  • pippuria

  • sitruunamehua

  • <b>Tapenade:</b>

  • 150 g

    mustia oliiveja

  • 8 kpl

    sardiineja/anjovisfileitä

  • 0,5 dl

    kapriksia

  • 2-3 kpl

    valkosipulin kynttä

  • 1-1 1/2 dl

    oliiviöljyä

  • (timjamia ja lehtipersiljaa)

  • <b>Tomaattipesto:</b>

  • 2 kpl

    valkosipulin kynttä

  • 100 g

    aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 0,5 dl

    pinjansiemeniä

  • 0,5 dl

    parmesanraastetta

  • 0,5 dl

    oliiviöljyä

  • 0,5 dl

    tuoretta basilikaa

  • suolaa ja pippuria

  • <b>Hummus:</b>

  • 2 kpl

    valkosipulin kynttä

  • 1 prk

    kypsiä kikherneitä (200g)

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • 1 rkl

    seesaminsiementahnaa (tahini)

  • pieni pala

    chiliä

  • 1-2 tl

    kuminaa

  • suolaa ja pippuria

  • 0,5 dl

    oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. <b>Gazpacho:</b> Pilko kaikki ainekset ja sekoita tehosekoittimessa soseeksi. Lisää kylmää vettä tarpeen mukaan ja tarjoile kylmänä.

  2. <b>Tapenade:</b> Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Tarjoile patonkiviipaleiden kanssa.

  3. <b>Tomaattipesto:</b> Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Lisää viimeisenä oliiviöljy ohuena nauhana. Tarjoile paahdetun leivän ja vuohenjuuston kera.

  4. <b>Hummus:</b> Sekoita tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Lisää viimeisenä oliiviöljy ohuena nauhana. Tarkista maku. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit