Tapakset: gazpacho, tapenade, tomaattipesto, hummus

Tarjoa näitä tapaksia esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.

Ainekset

Gazpacho:
1 kpl
kurkku
5 kpl
tomaatteja
1
punainen paprika
1
keltainen paprika
3
kesäsipulia varsineen
1
chili
2-3 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
sokeria
timjamia
suolaa
pippuria
sitruunamehua
Tapenade:
150 g
mustia oliiveja
8 kpl
sardiineja/anjovisfileitä
0,5 dl
kapriksia
2-3 kpl
valkosipulin kynttä
1-1 1/2 dl
oliiviöljyä
(timjamia ja lehtipersiljaa)
Tomaattipesto:
2 kpl
valkosipulin kynttä
100 g
aurinkokuivattuja tomaatteja
0,5 dl
pinjansiemeniä
0,5 dl
parmesanraastetta
0,5 dl
oliiviöljyä
0,5 dl
tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria
Hummus:
2 kpl
valkosipulin kynttä
1 prk
kypsiä kikherneitä (200g)
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
seesaminsiementahnaa (tahini)
pieni pala
chiliä
1-2 tl
kuminaa
suolaa ja pippuria
0,5 dl
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Gazpacho:
    Pilko kaikki ainekset ja sekoita tehosekoittimessa soseeksi. Lisää kylmää vettä tarpeen mukaan ja tarjoile kylmänä.

  2. Tapenade:
    Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Tarjoile patonkiviipaleiden kanssa.

  3. Tomaattipesto:
    Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Lisää viimeisenä oliiviöljy ohuena nauhana. Tarjoile paahdetun leivän ja vuohenjuuston kera.

  4. Hummus:
    Sekoita tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Lisää viimeisenä oliiviöljy ohuena nauhana. Tarkista maku.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää