Paella

Paella on espanjalainen ruoka, johon tulee riisiä, kalaa, äyriäisiä ja makkaraa.

Ainekset

0,5 dl
oliiviöljyä
1-2 kpl
keltasipulia
1-2 kpl
paprikoita (eri värisiä)
4 dl
pyöreäjyväistä riisiä
5 dl
kana-, kasvis- tai kalalientä
1-2 dl
vettä
hyppyselli
sahramia
1-2 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
suolaa ja pippuria
(100 g
chorizomakkaraa siivuina (muukin mausteinen makkara käy))
100 g
vihreitä herneitä
200 g
katkarapuja
200 g
lohta fileenä
0,5-1 kg
sinisimpukoita ja/tai erilaisia kaloja

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna oliiviöljy ja kypsennä siinä pienityt paprikat ja sipulit. Lisää joukkoon myös riisi ja anna sen kuullottua läpikuultavaksi. Lisää nesteet, sahrami, valkosipuli sekä mausteet. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.
  2. Lisää kalat, kuoritut katkaravut, hyvin pestyt simpukat sekä chorizomakkara. Älä sekoita vaan anna raaka-aineiden hiljalleen kypsyä. Tarkista maku ja tarjoile.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää