Paella - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paella

Paella on espanjalainen ruoka, johon tulee riisiä, kalaa, äyriäisiä ja makkaraa.

27.2.2003 13:26

Ainekset

  • 0,5 dl

    oliiviöljyä

  • 1-2 kpl

    keltasipulia

  • 1-2 kpl

    paprikoita (eri värisiä)

  • 4 dl

    pyöreäjyväistä riisiä

  • 5 dl

    kana-, kasvis- tai kalalientä

  • 1-2 dl

    vettä

  • hyppyselli

    sahramia

  • 1-2 kpl

    valkosipulin kynttä hienonnettuna

  • suolaa ja pippuria

  • (100 g

    chorizomakkaraa siivuina (muukin mausteinen makkara käy))

  • 100 g

    vihreitä herneitä

  • 200 g

    katkarapuja

  • 200 g

    lohta fileenä

  • 0,5-1 kg

    sinisimpukoita ja/tai erilaisia kaloja

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna oliiviöljy ja kypsennä siinä pienityt paprikat ja sipulit. Lisää joukkoon myös riisi ja anna sen kuullottua läpikuultavaksi. Lisää nesteet, sahrami, valkosipuli sekä mausteet. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.

  2. Lisää kalat, kuoritut katkaravut, hyvin pestyt simpukat sekä chorizomakkara. Älä sekoita vaan anna raaka-aineiden hiljalleen kypsyä. Tarkista maku ja tarjoile. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit