Reseptit
Löysää polentaa, sieniä ja artisokansydämiä

Löysää polentaa, sieniä ja artisokansydämiä
Polenta viimeistellään paistetuilla sienillä ja artisokansydämillä.
Ainekset
- Peruspolenta:
- 2 dl
- polentajauhoja
- 6-8 dl
- vettä
- merisuolaa
- mustapippuria
- 75 g
- huoneenlämpöistä voita
- 100 g
- parmesanjuustoa
- 1l
- tuoreita kantarelleja tai paketti siitakesieniä
- 1 prk
- säilöttyjä artisokansydämiä
- 2 dl
- kermaa
Valmistusohjeet
- Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää vajaa teelusikallinen suolaa. Lisää polentajauhot pikkuhilja koko ajan vispilällä sekoittaen. Kun seos alkaa kuplia, keitä jauhoja pakkauksen ohjeen mukaisesti n. 10-40 minuuttia, aina välillä hämmentäen. Polenta on valmista, kun se irtoaa helposti kattilan reunoilta. Lisää voi ja parmesan.
- Ruskista sienet melko kuiviksi. Kuivaa artisokansydämet ja pilko ne pieniksi. Freesaa niitäkin hieman pannulla sienten paistamisen loppuvaiheessa. Sekoita kaikki aineet yhteen ja motkista sopivan juoksevaksi kuumennetulla kermalla.
Kommentit
Näytä lisää