Löysää polentaa, sieniä ja artisokansydämiä

Polenta viimeistellään paistetuilla sienillä ja artisokansydämillä.

Ainekset

Peruspolenta:
2 dl
polentajauhoja
6-8 dl
vettä
merisuolaa
mustapippuria
75 g
huoneenlämpöistä voita
100 g
parmesanjuustoa
1l
tuoreita kantarelleja tai paketti siitakesieniä
1 prk
säilöttyjä artisokansydämiä
2 dl
kermaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää vajaa teelusikallinen suolaa. Lisää polentajauhot pikkuhilja koko ajan vispilällä sekoittaen. Kun seos alkaa kuplia, keitä jauhoja pakkauksen ohjeen mukaisesti n. 10-40 minuuttia, aina välillä hämmentäen. Polenta on valmista, kun se irtoaa helposti kattilan reunoilta. Lisää voi ja parmesan.

  2. Ruskista sienet melko kuiviksi. Kuivaa artisokansydämet ja pilko ne pieniksi. Freesaa niitäkin hieman pannulla sienten paistamisen loppuvaiheessa. Sekoita kaikki aineet yhteen ja motkista sopivan juoksevaksi kuumennetulla kermalla.

Kommentit

    Näytä lisää