Löysää polentaa, sieniä ja artisokansydämiä

Polenta viimeistellään paistetuilla sienillä ja artisokansydämillä.

27.2.2003 13:29

Ainekset

  • <b>Peruspolenta:</b>

  • 2 dl

    polentajauhoja

  • 6-8 dl

    vettä

  • merisuolaa

  • mustapippuria

  • 75 g

    huoneenlämpöistä voita

  • 100 g

    parmesanjuustoa

  • 1l

    tuoreita kantarelleja tai paketti siitakesieniä

  • 1 prk

    säilöttyjä artisokansydämiä

  • 2 dl

    kermaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää vajaa teelusikallinen suolaa. Lisää polentajauhot pikkuhilja koko ajan vispilällä sekoittaen. Kun seos alkaa kuplia, keitä jauhoja pakkauksen ohjeen mukaisesti n. 10-40 minuuttia, aina välillä hämmentäen. Polenta on valmista, kun se irtoaa helposti kattilan reunoilta. Lisää voi ja parmesan.

  2. Ruskista sienet melko kuiviksi. Kuivaa artisokansydämet ja pilko ne pieniksi. Freesaa niitäkin hieman pannulla sienten paistamisen loppuvaiheessa. Sekoita kaikki aineet yhteen ja motkista sopivan juoksevaksi kuumennetulla kermalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit